13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClădirile construite ilegal în Herculane, demolate

Clădirile construite ilegal în Herculane, demolate

Pensiunile şi vilele celor care s-au aciuat pe domeniul public din Băile Herculane au început să fie demolate. Noua conducere a primăriei vrea să „stârpească“ toţi patronii care nu respectă legea. „Suntem deschişi oricărei colaborări şi o să acordăm sprijin celor care doresc să investească în Herculane, dar nu tolerăm neregulile şi încălcarea legii“, a spus, înainte de începerea demolării unei clădiri, primarul Nicuşor Vasilescu.

Primul vizat a fost un patron din staţiune, care dorea să ridice o nouă pensiune pe domeniul public, pe un teren în posesia căruia a intrat doar în baza unei înţelegeri verbale cu vechea conducere a primăriei şi pentru care trebuia să achite doar 220 de euro pe an. Mai multe buldozere, excavatoare şi rabe au fost mobilizate joi pentru demolarea fundaţiei turnate. În mai puţin de patru ore, terenul a fost readus la forma iniţială, iar ceea ce fusese construit a fost acoperit cu nisip.

Patronul respectiv a venit la faţa locului şi doar a făcut poze. El nu a îndrăznit să reacţionze în vreun fel, neavând argumente să se împotrivească acţiunii. Acum va trebui să plătească pentru aceste lucrări. Firma care s-a ocupat de demolarea construcţiei va face factura cu toate cheltuielile şi va fi trimisă primarului, iar acesta o va înmâna patronului respectiv.

Noua conducere a primăriei spune că acesta este doar începutul şi că nici una dintre clădirile care au apărut precum ciupercile după ploaie nu va rămâne neverificată, iar cele care nu sunt ridicate legal vor fi demolate. „Astăzi am început să intrăm în legalitate la Herculane şi am demarat demolarea clădirilor construite ilegal. Fostul primar şi vechea conducere a staţiunii nu trebuia să permită ridicarea acestor construcţii“, a precizat primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII