24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasele sinistraţilor, reconstruite până la 1 decembrie

Casele sinistraţilor, reconstruite până la 1 decembrie

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri că va da ca termen 1 decembrie pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţii şi a precizat că guvernul a aprobat în şedinţa de joi sumele necesare pentru achiziţionarea materialelor. „Tot mecanismul e pus în funcţiune, ne mişcăm cât se poate de repede şi, spre deosebire de anii 2005-2006, autorităţile locale au fost prompte. Reacţia lor a fost mult mai bine calibrată pe situaţie, aşa încât am convingerea că şi problema reconstrucţiei caselor se va rezolva într-un timp mult mai scurt decât în anii anteriori. (…) Eu o să le dau termen până la 1 decembrie, până la venirea iernii, să fie cu casele ridicate, în aşa fel încât oamenii să poate să fie adăpostiţi“, a spus Tăriceanu.

Premierul a adăugat că, până la rezolvarea situaţiei, vor fi asigurate condiţiile de cazare pentru sinistraţi, aceştia urmând să fie stea fie în locuinţe modulare, fie în unităţi sociale.

Călin Popescu Tăriceanu a efectuat ieri o vizită în judeţele Botoşani, Neamţ şi Bacău, în comunele Rădăuţi-Prut, Tămăşeni şi Săuceşti, unde a verificat modul în care sunt înlăturate efectele inundaţiilor din ultima perioadă. Potrivit unui comunicat al guvernului, remis ieri, şeful executivului s-a întâlnit în zonele calamitate cu reprezentanţii autorităţilor centrale şi locale abilitate să facă evaluarea tehnică a locuinţelor afectate şi anchetele sociale pe baza cărora vor fi acordate ajutoarele. Tăriceanu a fost însoţit în zonele afectate de inundaţii de ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David, şi de ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Attila Korodi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS