10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSprijin pentru populaţia sinistrată

Sprijin pentru populaţia sinistrată

În cursul zilei de duminică, 27 iulie, detaşamente de militari din Brigada 15 Mecanizată şi din Batalionul 151 Infanterie din Iaşi îşi continuă misiunea pentru ajutorarea populaţiei sinistrate în urma inundaţiilor. Militarii acţionează cu tehnica din dotare, cu bărci şi veste de salvare, în zona localităţii Blăgeşti din apropiere de Paşcani, localităţii Barancea, din apropiere de Rădăuţi şi localitatea Răchiteni, judeţul Iaşi.
De asemenea, elicoptere aparţinând Forţelor Aeriene Române de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii survolează şi transportă alimente pentru populaţia sinistrată din zona judeţului Maramureş.
În urma şedinţei Comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, în care au fost analizate efectele inundaţiilor din ultimele zile, s-a stabilit ca Ministerul Apărării să participe în continuare la sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii în special din zonele apropiate municipiilor Paşcani şi Roman şi la consolidarea şi supraînălţarea digurilor de pe râul Siret.
În conformitate cu dispoziţiile conducerii Ministerului Apărării, militarii din Armata României acţionează cu tehnica aferentă, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale pentru limitarea efectelor inundaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS