17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţea organizată de distribuitori de heroină anihilată de poliţştii antidrog

Reţea organizată de distribuitori de heroină anihilată de poliţştii antidrog

În perioada iunie-iulie 2008, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bucureşti, au desfăşurat activităţi specifice în cadrul „ Operaţiunii Titan”, reuşind destructurarea unei reţele organizate care distribuia heroină pe raza Judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti.
În dimineaţa zilei de 23 iulie a.c., poliţiştii antidrog din Ilfov şi Bucureşti, cu sprijinul forţelor de intervenţie din cadrul I.G.P.R.- S.I.A.S. şi D.P.I.R. Ilfov, însoţoţi de un câine poliţist, specializat în detectarea drogurilor, au efectuat şapte descinderi simultane la reşedinţele persoanelor suspecte.
Ca urmare a acţiunii poliţiştilor, au fost conduşi la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bucureşti Ş. Gheorghe, de 30 ani, din Bucureşti, suspect a fi liderul reţelei, M. Laioş, de 22 ani, din Bucureşti, C. N., de 17 ani, din Judeţul Vaslui, I. Mihai, de 32 ani, D. Alexandru, de 23 ani, C. Vasile, de 28 ani, C. Mihaela, de 28 ani, toţi patru din Bucureşti şi C. Marian, de 27 ani, din Judeţul Călăraşi.
De asemenea, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor 34,13 grame de heroină, 12 telefoane mobile, 3475 lei şi 2165 Euro, despre care sunt indicii că provin din vânzarea de droguri, precum şi aproximativ 40 grame de aur în bijuterii. Poliţiştii au mai găsit şi diverse materiale folosite la ambalarea drogurilor, existând suspiciuni că acestea sunt purtătoare de urme ale unor substanţe a căror deţinere este ilegală.
În urma probelor administrate, D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bucureşti a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor opt suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc”, „constituirea unui grup infracţional organizat”, şi „deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu”.
Suspecţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov şi D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bucureşti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII