Acasă Actualitate Cu ocazia aniversării Zilei Poliţiei de Frontieră Române, peste 300 poliţişti de...

Cu ocazia aniversării Zilei Poliţiei de Frontieră Române, peste 300 poliţişti de frontieră vor fi avansaţi înainte de termen

Un număr de 345 poliţişti de frontieră de la nivelul întregii ţări (209 ofiţeri şi 136 agenţi) vor fi avansaţi mâine în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim, cu ocazia aniversării Zilei Poliţiei de Frontieră Române.
Aceştia s-au remarcat în activitatea specifică de supraveghere şi control a frontierei de stat, obţinând rezultate semnificative pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere şi se adaugă celor 1.677 poliţişti de frontieră (ofiţeri şi agenţi), care primesc noile grade profesionale, la termen, conform reglementărilor legale în vigoare.
Pentru poliţiştii de frontieră de la nivelul Aparatului Central al IGPF şi cele 11 structuri subordonate nemijlocit inspectoratului general, festivitatea de avansare va avea loc, mâine, începând cu ora 9.00, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
Cu această ocazie, îşi vor primi noile grade profesionale un număr de 159 ofiţeri şi 52 agenţi p.f. (110 – înaintea îndeplinirii stagiului minim şi 101 –  la termen).
În cadrul aceluiaşi eveniment, va avea loc şi o ceremonie religioasă de sfinţire a Steagului cu valoare iconografică şi a icoanei creştin-ortodoxe, reprezentându-l pe Protectorul spiritual al Poliţiei de Frontieră, Dreptcredinciosul Voievod Ştefan Cel Mare şi Sfânt.
Vor participa: conducerea şi personalul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, şefii Direcţiilor teritoriale şi inspectoratelor judeţene ale PFR, reprezentanţi din conducerea Poliţiilor de Frontieră din Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina şi Serbia, precum şi veterani şi rezervişti.

La data de 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc    nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei, sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război.
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr.104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică (24 Iulie) a fost desemnată ca sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi, de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.
De asemenea, având la bază atât documentele istorice binecunoscute cât şi conţinutul scrierilor Bisericii Ortodoxe Române, din luna mai 2008, Dreptcredinciosul Voievod Ştefan Cel Mare şi Sfânt a fost consfinţit ca Protector spiritual al Poliţiei de Frontieră Române.

Exit mobile version