12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un puzzle de scrisori de dragoste

Un pensionar din Marea Britanie şi-a petrecut 15 ani din viaţă refăcând bucată cu bucată câteva zeci de scrisori de dragoste pe care le-a scris soţiei sale, informează site-ul ananova.com. Povestea celor doi este cât se poate de romantică. Ted Howard, de 82 de ani, i-a făcut curte timp de şapte ani celei care i-a devenit apoi soţie, perioadă în care i-a scris alesei sale 98 de scrisori de dragoste. Însă, la un moment dat, doamna Howard a rupt toate scrisorile şi le-a ascuns într-o faţă de pernă, după ce a surprins pe cineva citindu-le. Bărbatul, rămas văduv în urmă cu trei ani, a continuat să refacă scrisorile, care, spune el, îl ajută să treacă mai uşor peste pierderea soţiei. „Scrisorile acestea mi-au readus în minte cele mai frumoase clipe“, a spus Ted Howard. El a scris şi o carte, ce se bazează pe scrisorile de dragoste, pe care a dedicat-o memoriei soţiei sale.

A asistat la 2.000 de înmormântări

Un croat pretinde că este deţinătorul unui record mondial cât se poate de neobişnuit: bărbatul susţine că a asistat la peste 2.000 de înmormântări. Potrivit site-ului ananova.com, Mijo Tkalcec, de 69 de ani, din localitatea Peteranec, spune că de mic s-a simţit fascinat de înmormântări şi că, urmându-şi „pasiunea“, nu o dată i s-a întâmplat să meargă sute de kilometri doar pentru a asista la un astfel de eveniment. „Dintotdeauna m-a interesat felul în care oamenii îi conduc pe cei dragi pe ultimul drum. Nimic nu mă poate împiedica să ajung la vreo înmormântare şi cred că până acum am participat la cel puţin 2.000. Din câte ştiu eu, nu a mai făcut nimeni aşa ceva până acum, cu siguranţă e un record mondial“, s-a lăudat Tkalcec. Bărbatul, în al cărui „palmares“ se numără şi înmormântarea propriei soţii, a mai spus că prietenii şi cunoscuţii lui l-au privit la început ciudat din cauza pasiunii sale morbide, însă acum s-au obişnuit cu toţii.

Benzină „cumpărată“ cu numele copilului

Un bărbat din statul american Florida a vândut numele fiului său nenăscut pentru benzină în valoare de 100 de dolari, informează ananova.com. În urma acestei „afaceri“ s-a stabilit că fiul lui David Partin, care urmează să se nască în luna decembrie a acestui an, va fi botezat Willoughby. Cum s-a ajuns la acest nume ciudat? Un post de radio local a oferit benzină în valoare de 100 de dolari ascultătorului care va propune cel mai neobişnuit schimb pentru acest premiu. David Partin, de 26 de ani, grădinar de meserie, nu a stat prea mult pe gânduri şi a oferit postului de radio dreptul de a alege numele copilului său nenăscut. „Ce să spun, viaţa este foarte grea în vremurile noastre. Benzina asta îmi ajunge câteva săptămâni bune, mai scutesc şi eu nişte bani“, a declarat Partin după concurs. Mama copilului, Samantha, nu a avut nimic împotriva acestei afaceri ciudate: „A fost alegerea lui. I-am spus că, dacă e fată, eu îi voi alege numele, iar dacă e băiat, el hotărăşte“.

Câine regăsit după cinci ani

Rocco, un câine care s-a pierdut în New York acum cinci ani, a fost regăsit de stăpânii săi la 1.370 de kilometri de casa lor, tocmai în statul Georgia. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, responsabilul serviciilor veterinare din oraşul Hinseville, Georgia, a declarat, pentru publicaţia New York Post, că cineva a adus câinele, rasa Beagle, pe 5 iulie, la adăpostul de animale pe care îl conduce. Stăpânii animalului, Jorge şi Cristina Villacis, au fost identificaţi datorită unui dispozitiv electronic „instalat“ sub pielea câinelui. De regăsirea lui Rocco cel mai mult s-a bucurat Natalia, fata celor doi, care avea cinci anişori când căţelul a dispărut. „Faptul că Rocco s-a întors e ca un vis“, a spus micuţa, extrem de fericită de revedere.

Amy Winehouse nu e impresionată de statuia sa de ceară

Amy Winehouse nu este impresionată de faptul că a fost imortalizată în ceară la celebrul muzeu Madame Tussauds, ci, dimpotrivă, artista consideră că o astfel de acţiune este o „prostie“. După cum informează site-ul starpulse.com, controversata cântăreaţă recunoaşte că nu şi-a făcut timp să pozeze pentru realizarea statuii sale de ceară şi de aceea specialiştii de la muzeu au fost nevoiţi să execute exponatul doar analizând fotografii ale artistei. Oricum, Amy Winehouse a fost surprinsă când a auzit că va fi „prezentă“ în expoziţia de la Muzeul Madame Tussauds. „Credeam că doar morţii şi cei aflaţi pe moarte sunt imortalizaţi în ceară pentru acest muzeu“, a spus Winehouse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS