16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Pârjol în Dolj

Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri la vegetaţia uscată de pe izlazul satului Lăcriţa, din comuna doljeană Robăneşti. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost sesizaţi, în jurul orei 16.00, că miriştea de lângă satul Lăcriţa s-a aprins, iar flăcările nu pot fi ţinute sub control. Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului 2 s-a deplasat la Robăneşti cu o autospecială cu apă şi spumă.

Potrivit estimărilor pompierilor ardeau aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, ca apoi să fie sesizate alte trei-patru focare de incendiu, pe terenurile dintre localităţile Lăcriţa – Cârcea – Coşoveni – Robăneşti – Leu, motiv pentru care au fost solicitate forţe suplimentare. „În prezent, avem trei autospeciale la faţa locului şi aproximativ 30 de pompieri militari, alături de voluntarii civili din localităţile apropiate“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Din estimările ulterioare a rezultat faptul că suprafaţa mistuită de flăcări este de 200 de hectare.

La închiderea ediţiei, pompierii coordonaţi de lt. col. Florea Constantin din cadrul Detaşamentului 2 Craiova se luptau să stingă flăcările.

În jurul orei 20.00, dispeceratul ISU Dolj a mai primit o sesizare privind un incendiu pe o suprafaţa de aproximativ 40 de hectare, izbucnit la vegetaţia uscată de pe raza comunei Teslui, intervenţie la care a fost trimis alt echipaj de pompieri din cadrul aceluiaşi detaşament.

 

Mort în mijlocul câmpului

 

Incendiul izbucnit pe izlazul comunal a făcut indirect şi o victimă. Nicolae Ionescu, de 74 de ani, din satul Lăcriţa, se afla la ora prânzului pe câmp, împreună cu fiul său, şi încercau să tragă brazde cu tractorul pentru a opri înaintarea flăcărilor.

Nicolae Ionescu, suferind de diabet, dar şi de afecţiuni cardiace, a făcut o criză cardio-respiratorie şi a murit.

„Am tot încercat să îl conving să se ducă acasă, să nu stea în câmp pe căldurile astea, mai ales că era bolnav. Nu a vrut în ruptul capului să mă asculte. Doar ce plecasem să trag brazda cu tractorul şi, când m-am întors, l-am găsit jos, pe pământ. Am încercat să îi fac respiraţie gură la gură, dar degeaba“, a povestit fiul lui Nicolae Ionescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS