16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trecură bacul

Emoţiile au luat sfârşit pentru absolvenţii de liceu sâmbătă după-amiază, când atât la centrele de examen, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei s-au afişat rezultatele examenului de bacalaureat din acest an. Majoritatea elevilor doljeni au încheiat cu bine şirul probelor de bac, promovabilitatea fiind de 70,91%. Patru absolvenţi de liceu au luat bacul cu media 10, aceştia fiind de la colegiile craiovene „Fraţii Buzeşti“, „Carol I“ şi „Elena Cuza“, unde toţi absolvenţii au promovat bacalaureatul. La polul opus se află unităţile de învăţământ unde foarte puţini candidaţi au reuşit să ia minimum 6.
„Avem acelaşi procent de promovabilitate ca şi anul trecut. Tot ca anul trecut, avem un grup şcolar unde nici unul dintre cei 16 candidaţi înscrişi nu a promovat. Este vorba de GS Cârcea. Un număr mare de absolvenţi de liceu care au picat se înregistrează şi la GS Dăbuleni şi Malu Mare“, a explicat Angela Soare, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Picaţi, absenţi şi eliminaţi

În total, 2.040 de candidaţi au picat acest examen, în timp ce 2.000 de candidaţi au avut medii între 9 şi 9,99. Cele mai mari note au fost obţinute la probele orale şi la proba scrisă de istorie sau geografie, în timp ce notele luate la matematică au scăzut mediile absolvenţilor de liceu.
Peste două sute de elevi au ratat prima sesiune a bacului fie pentru că au absentat la una sau la mai multe probe, fie pentru că au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii sâmbătă. „Nu am terminat de centralizat contestaţiile depuse, dar au fost destul de multe. Acestea vor fi rezolvate până pe 9 iulie, când se vor afişa şi rezultatele finale“, a menţionat Angela Soare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII