21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic cercetat penal pentru că elibera concedii medicale contra cost

Medic cercetat penal pentru că elibera concedii medicale contra cost

Un medic de familie din oraşul arădean Lipova este cercetat pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant în timp ce a primit bani de la o pacientă pentru a-i elibera certificat de concediu medical, informează NewsIn.
În momentul în care a fost descoperit de procurori, medicul avea asupra lui 600 de lei, în mai multe bancnote de 50 lei, bani care ar fi provenit de la pacienţi, printre care şi o bancnotă marcată de oamenii legii cu cuvântul „Mită“.
Potrivit anchetatorilor, medicul E. Lazăr a pretins unei femei de serviciu de la un restaurant din oraş suma de 50 de lei pentru a-i elibera un certificat de concediu medical, în condiţiile în care aceasta avea dreptul legal de a beneficia de acest concediu. Pentru acordarea unui concediu medical, medicul de familie din Lipova pretindea de la pacienţi 50 de lei. Considerând incorectă pretenţia cadrului medical, femeia s-a adresat Parchetului.
"O femeie a venit şi a reclamat că un medic de familie a pretins sume de bani pentru eliberarea unor concedii medicale. Am procedat la capcanarea unei bancnote, am realizat flagrantul şi s-a confirmat. Spre surprinderea mea, într-o oră şi 45 de minute, asupra medicului deja s-au găsit 6 milioane lei (600 RON – n.r.), plus bancnota marcată“, a declarat, vineri, Pavel Palcu, procuror în cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Arad.
Medicul se consideră nevinovat şi susţine că banii găsiţi asupra lui nu au fost decât o mică atenţie primită din partea celor pe care i-a tratat.
Medicul de familie din oraşul Lipova este cercetat penal pentru luare de mită şi riscă până la 15 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU