Acasă Actualitate Şedinţele consilierilor din sectorul 4 vor avea loc, din septembrie, după blocuri

Şedinţele consilierilor din sectorul 4 vor avea loc, din septembrie, după blocuri

Şedinţele ordinare ale Consiliul Local al sectorului 4 şi şi audienţele cu cetăţenii vor avea loc, începând din septembrie, în stradă, în spatele blocurilor, după modelul australian, a anunţat astăzi edilul Cristian Popescu Piedone.

"Vom aduce 200 de scaune de plastic, două boxe, o staţie de amplificare şi un banner al Primăriei. Cât priveşte alegerea zonelor, vom ţine şedinţele în cartierele ale căror probleme, cum ar fi planurile urbanistice şi investiţiile, urmează să fie dezbătute", spune primarul sectorului 4, Cristian Popescu, citat de NewsIn.

Potrivit primarului sectorului 4, cetăţenii din zona în care urmează să aibă loc o şedinţă vor fi informaţi în legătură cu ordinea de şi vor fi invitaţi să participe în mod activ. "Veţi vedea că aleşii locali nu vor avea curajul să lipsească de la şedinţe sau să voteze împotriva intereselor locale. O să se vadă cine nu vrea să voteze, iar dacă membrii consiliului vor absenta de trei ori, acesta poate fi dizolvat", a mai precizat Piedone.

Surse din Consiliul Local al sectorului 4 susţin, însă, că decizia primarului este una cel puţin ciudată. "Dacă oamenii nu mai pot intra în primărie, atunci iese primarul în stradă, la ei. După alegerile locale, la etajul I al primăriei a fost instaurată o nouă regulă: nu mai trece nimeni de poliţistul comunitar, pus de pază la intrarea pe culoar. Astfel, cetăţeanul care vine cu o problemă nu mai poate ajunge la biroul unde are nevoie decât dacă poliţistul întreabă la funcţionarul solicitat, iar dacă acesta nu are chef, nu primeşte pe nimeni", susţin sursele citate.     

În caz că vremea va fi nefavorabilă, şedinţele Consiliul Local al sectorului 4 vor fi ţinute, totuşi, la sediul primăriei. "Ideea mea nu este neapărat originală, pentru că acest tip de şedinţe ale aleşilor locali, în stradă, se desfăşoară cu succes în Australia", afirmă primarul sectorului 4

Exit mobile version