Acasă Actualitate Euro 2008 – Luis Aragones: „Cine va pierde finala, va fi dat...

Euro 2008 – Luis Aragones: „Cine va pierde finala, va fi dat uitării”

Selecţionerul Spaniei, Luis Aragones, a declarat, sâmbătă, că echipa sa trebuie să câştige Campionatul European dacă vrea să intre în istorie, deoarece echipele care termină pe locul 2 sunt uitate foarte repede. "Ne simţim foarte bine. Sperăm să jucăm bine şi să câştigăm trofeul. Tot ceea ce s-a petrecut la acest turneu final, va fi benefic pentru viitorul nostru. Dar le-am spus jucătorilor mei că nimeni nu va ţine minte echipa care va termina pe locul doi la acest turneu. Oricine va pierde, va fi dat uitării. Nu e de ajuns să fim aproape campioni, trebuie să câştigăm trofeul", a spus Aragones.
Întrebat dacă posibila absenţă a căpitanului Germaniei, Michael Ballack, poate reprezenta un avantaj pentru echipa sa, Aragones a răspuns: "Ballack este un jucător mare, nu există niciun dubiu. Dar pentru mine mai importanţi sunt toţi cei 23 de jucători nemţi şi mai puţin că Ballack sau Villa nu vor juca".
Aragones spune că este foarte îngrijorat în privinţa diferenţei de talie defavorabilă echipei sale: "Ceea ce mă sperie cel mai mult este propria mea echipă. Dar germanii sunt foarte puternici din punct de vedere fizic, sunt foarte solizi şi vom avea de suferit la duelurile aeriene. Aceasta este cea mai mare îngrijorarea a noastră. Dar, pe de altă parte, Germania trebuie să se teamă de abilitatea noastră de a juca mingea la firul ierbii".
Selecţionerul s-a referit şi la plecare sa de la echipa naţională a Spaniei la gruparea turcă Fenerbahce, mutare care se va oficialize după turneul final: "Nu vreau ca lumea să creadă că eu am vrut să plec de la naţională. Am decis să plec pentru că nimeni nu mi-a cerut să rămân. Acum, nu mai există cale de întoarcere". Finala Campionatului European va avea loc duminică, 29 iunie, de la ora 21:45, între Germania şi Spania, pe stadionul Ernst Happel din Viena. Partida va fi condusă de o brigadă din Italia, cu Roberto Rosetti la centru.

Exit mobile version