22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Câlea şi Mircia Gutău au depus jurământul

Ion Câlea şi Mircia Gutău au depus jurământul

Primari, consilieri locali, parlamentari, angajaţi ai primăriei şi reprezentanţi ai partidelor au umplut ieri Sala Mare a CJ Vâlcea, pentru a fi prezenţi la învestirea în funcţie a preşedintelui consiliului judeţean, Ion Câlea. Acesta a depus jurământul în prezenţa lui Radu Renga, prefectul judeţului, şi a Episcopului Râmnicului, PS Gherasim Cristea.

Imediat ce a depus jurământul, Ion Câlea le-a mulţumit alegătorilor pentru votul acordat şi pentru încrederea lor. .

Noul preşedinte le-a promis vâlcenilor că va fi cinstit şi nu va dezamăgi speranţele oamenilor. El a fost felicitat de prefect, dar şi de primarii şi consilierii care au ieşit învingători în urma alegerilor, cărora le-a reamintit că în următorii patru ani trebuie să atragă multe fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor din judeţ.

Şi Mircia Gutău a depus ieri jurământul şi a fost reinstalat în funcţie pentru mandatul 2008-2012, în cadrul şedinţei de constituire a noului consiliu local. Învestirea primarului a avut loc în Sala de Şedinţe a Primăriei Râmnicului. După depunerea jurământului, Gutău i-a asigurat pe râmniceni că va menţine contactul cu ei. Gutău a promis că în 2008 va face Pasajul „Dem Rădulescu“ şi va finaliza lucrările la căminul de bătrâni şi la locuinţele sociale. Acesta a mulţumit vechiului consiliu local şi foştilor viceprimari, Constantin Monceanu şi Nicolae Dicu, pentru colaborarea avută în mandatul trecut, dar şi staff-ului de campanie al (PD-L) care l-a susţinut pentru alegerile din 1 iunie 2008.

Cei doi viceprimari au fost aleşi prin vot secret de consilierii locali. Viceprimarii Râmnicului pentru următorii patru ani sunt Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu, ambii de la PD-L. Din cei 23 de consilieri locali municipali, 16 sunt de la PD-L, patru de la PSD şi trei de la PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS