Cartierul maidanezilor

Autori


Zeci de craioveni din cartierul George Enescu ies din casă, la serviciu sau la piaţă, la plimbare sau la joacă, doar cu voia maidanezilor. Ei au încins telefoanele ecarisajului şi ale primăriei, cerându-şi numai dreptul de a păşi pe domeniul public fără teama că vor fi înhăţaţi de animalele scăpate de sub control.

 

Cartierul George Enescu este sufocat de maidanezi de câteva luni, de când, susţin locatarii, după ce au fost ridicaţi câţiva câini care au muşcat oameni în zona blocurilor 40 şi B, au apărut de trei-patru ori mai multe animale, nu se ştie de unde. Craiovenii spun că patrupedele, unele crotaliate, altele nu, au scăpat de sub control şi nimeni nu le mai poate stăpâni. „Dacă veniţi seara veţi vedea copii şi bătrâni plângând pe stradă fiindcă au fost agresaţi de maidanezi. Copilul meu a fost muşcat anul trecut, copilul unei vecine era să fie pus la pământ cu mine de faţă, alaltăieri, de un câine ieşit de sub o maşină. Nu ştiu ce face ecarisajul, dar de câte ori ia un câine, ne trezim cu doi-trei în loc“, a spus Silviu, locatar la blocul 42.

„Nu mai putem dormi noaptea de hărmălaie. Nu mai putem intra în casă, dacă venim din schimbul doi. Practic, nu se mai poate trăi cu ei. Înţeleg să fie hrăniţi, înţeleg să fie protejaţi, dar aşa nu se poate. Au mai prins doi-trei acum câteva săptămâni, dar s-au întors şapte-opt“, a spus Mirela Nistor. „Când venim de la serviciu, stăm în maşină până se liniştesc maidanezii şi se duc în altă parte. Nu avem curaj să coborâm în mijlocul a 20 de câini care urlă în jurul nostru“, a declarat Ramona, din blocul 46.

„La noi în bloc e crescătorie de câini: la parter stă o persoană care îi adăposteşte în casă. Aerul pe hol este irespirabil. Nu înţeleg de ce primăria nu intră peste proprietar, să deparaziteze“, a povestit revoltat Nicu, din blocul B6. Într-adevăr, să deschizi uşa de la intrarea în blocul B6 este un act de mare curaj, nu atât din pricina maidanezilor, cât a mirosului insuportabil. O femeie de serviciu povesteşte că nici nu poate face curăţenie, fiindcă, dacă nu leşină, sigur o sfâşie câinii. Alt locatar din zonă a declarat că una dintre nepoţelele sale a fost muşcată de un maidanez şi a scăpat numai după ce i-a sărit în ajutor vânzătoarea de la un magazin din apropiere.

 

Bani în vânt


 

Hingherii din Craiova confirmă spusele locuitorilor din cartierul George Enescu. „Aici intervenim de două-trei ori pe lună, fiindcă avem sesizări că au apărut căţele cu pui, deci care nu sunt sterilizate, şi câini agresivi, de talie mare, care nu sunt crotaliaţi. Îi ridicăm până umplem maşina. După o săptămână, în care le aplicăm tot tratamentul, sunt adoptaţi, iar apoi primim telefoane că toţi câinii capturaţi s-au întors, şi alţii pe deasupra. Aici am sterilizat până în primăvară toate căţelele. Iată însă că acum au apărut altele“, a declarat Cătălin Călugăru, şeful ecarisajului craiovean.

Teoria lui Călugăru este că anumite persoane se folosesc de câinii adoptaţi de la Făcăi ca acoperire pentru a aduce în Craiova şi maidanezi de prin alte părţi. Ieri, hingherii s-au ocupat din nou de haitele din cartierul George Enescu. În afară de o căţea cu pui şi de alte două exemplare necrotaliate, restul maidanezilor care fac legea în zonă au fost identificaţi şi eliberaţi, conform normativelor în vigoare.

Lunar, în adăpostul canin de la Făcăi ajung aproximativ 250 de maidanezi, pentru care Primăria Craiova cheltuieşte, pentru deparazitare, vaccinare şi hrană peste 50.000 de lei. „În mai, de pildă, am cazat 249 de maidanezi, dintre care 150 de femele. Au fost sterilizaţi 200 de câini, iar 215 au fost adoptaţi. Cei care nu sunt luaţi rămân în adăpost, fiindcă nu avem voie nici să-i eutanasiem, nici să-i eliberăm“, a precizat Cătălin Călugăru.

Cu pietre pe hingheri

 

Razia din cartierul George Enescu s-a desfăşurat fără incidente între craiovenii iubitori de maidanezi şi hingheri, aşa cum se întâmplă de obicei. „Acum oamenii sunt liniştiţi fiindcă v-au văzut pe dumneavoastră. Azi-dimineaţă, pe strada Fulger, colegul meu şi-a luat o piatră în cap. Uitaţi-vă, puneţi mâna, să vă convingeţi“, ne îndemna Cătălin Călugăru. Acesta susţine că hingherii s-au obişnuit cu astfel de situaţii şi încearcă de fiecare dată să le evite. Nu ştie însă pe unde va scoate cămaşa dacă va trece de parlament şi va fi şi promulgată noua Lege Marinescu, potrivit căreia un câine capturat şi neadoptat are dreptul de a fi adus exact în locul din care a fost ridicat. „Atunci o să luăm bătaie o dată când îi capturăm şi încă o dată când îi eliberăm. Adică de la fiecare tabără“, a mai spus Călugăru.

Procedura de adoptare a Legii Marinescu II, demarată în decembrie 2007, este blocată la Senat, unde se mai caută surse legale şi de finanţare pentru ca actul să poată fi şi aplicat, în cazul în care va fi vreodată promulgat.Comenteaza acum

28 Comentarii

 1. elaida said:

  in primul rand NOI TOTI SUNTEM DE VINA – societatea- uite in Coreea de Sud, unde sunt acum NU VEZI PICIOR DE MAIDANEZ – au animale de companie in casa, in curte, unde vor ei, dar nu vii seara acasa cu frica asa cum e in George Enescu; nu numai seara si ziua iti e teama sa iesi, sunt cateva animale pe langa ghenele de gunoi si iti e teama sa te apropii cu precadere vara; atata timp cat vor exista” iubitori de animale” care agreseaza hingherii, asa o sa tot patim- sa ii tina la ei in casa daca iubesc atat cainii nu sa le dea drumul dupa ce s-au plictisit de ei

 2. TARICEANU said:

  ar trebui sa procedam ca-n china intru-n an maxim doi scapam de ei adica ii MANCAM

 3. Artistica said:

  Da de acord, sa-i MANCAM !! Sunt biologici, ecologici, crescutti în aer liber ! nu ca animalele sau pasarile din abator ! Deci mâncam SANATOS ! Carne de strutz, de urs, sau de alte animale salbatice ? O mâncam !!! Chiar e scumpa !!! asha si carnea de câine care e un lup mai … printre blocuri (adica mai “domestic”).

 4. briji bardaf said:

  atat timp cat or sa fie babe chitroase care se plang ca au pensia mica dar se duc si platesc pt caini sa ii aduca inapoi in fata blocului nu o sa se schimbe nimic.dar in 5-10 ani moare generatia asta, pana atunci numai bine stam mai mult prin case.

 5. ZAHARIA said:

  Sînt foarte mulţi nebuni în această lume,dar mai nebuni cum avem în romînia nu găseşti pe terra.Nu avem conducere bună să hotărască şi să pună în aplicare imediat.Primăria e interesată de buzunarul propiu şi nu de problemele comunităţii.Atunci cred că e bine să facem referendum la parlament să rezolvăm odată cu :cîinii ,infractorii,locuin

 6. coco said:

  lol, poza facut la mine la bloc, in fata se vede masina mea :)), nu este in g. enescu ci este n titulescu, catzaua asta avea 8 pui si saracii au luat doar 5 se pe muma’sa, si au lasat 3 puradei, pacat de ei…. sunt fiinte pana la urma dar ce se intampla p’ci prin zona ….adevarate ”herghelii” intretinute chiar de niste dobitoaci

 7. cata said:

  si in craiovita este aceasi situatie au navalit patrupede marcate care fac legea in cartier . sa te fereasca dumnezeu sa scapi in gura lor ca praf te fac unde sunt consilieri primariei inspectori care iarna daca nu dai zapada te amendeaza iar vara stau ascunsi sa-i nu muste patrupedele

 8. Necajita said:

  In Calea Bucuresti, intre blocurile D1-D7 sunt vreo 5-6 maidanezi solizi care fac legea. Un medic veterinar le aduce carne mereu. Nu mai putem duce gunoiul, nu mai putem merge la alt vecin. Au muscat pana acum cel putin 7-8 persoane. La Spitalul de Contagiosi nu se mai fac injectii cand esti muscat. Nu mai au si nu mai fac fata la aglomeratia de oameni muscati. Oamenii risca chiar sa turbeze! Ce ne facem? Ce tara e asta? Unde sunt politicienii?

 9. solomon said:

  i-as omori in cele mai crunte pedepse pe jegurile de hingheri.sper sa crape toti .oricum sunt niste tigani imputiti,n-ati vazut ce specimene infecte.

 10. Vasilica said:

  Dati-mi si mie va rog frumos numarul de telefon de la ecarisaj ca am si eu probleme la mine la bloc in 1 Mai

 11. eu said:

  Sambata in acelasi cartier dimineta la ora 7 era sa fiu facuta praf de o hainta de 10-15 dulai exact pe marginea cartierului vizavi de cimitirul Sineasca…erau langa blocuri…haita in toata regula agitati si nervosi norocul meu cu un nene care a strigat la ei…si cu mine care am fost inspirata sa ma pun cu spatele la o masina…nu am nimik cu ei…imi plac animalele dar cine vrea caini sa ii tina acasa la ei…nu pe strazi sa nenoroceasca oamnei si copii…hingheri treziti-va si luatii…pe toti…cu acordul celor care au fost agresati de aceste fiare…

 12. karina said:

  as fi mers la vot, l-as fi votat pe Solomon numai daca ne scapa de caini in Craiova

 13. utz said:

  Ziceti-mi si mie… cainii cu “crotal” in ureche nu sunt exeplarele “adoptate” de catre X sau Y? Ca eu asa stiam. Dobitocii aia care ii ia de la Facai si ii elibereaza. De ce nu-i rupeti cu amenzi? Presupun ca, pe baza seriei de pe “crotal” se poate identifica dobitocul care a semnat pt. cainele respectiv.

 14. schoch said:

  toti v-a plingeti de una de alta.De ce nu luati exemplu din Europa (germania).Azile de amimale.

 15. djordje said:

  NU INTELEG,DACA HINGHERII SAU AUTORITATILE NU SE OCUPA DE EI DE CE NU-I OMORATI VOI,EU AM AVUT ACELEASI PROBLEME CU NISTE MAIDANEZI,CIND LOCUIAM ACOLO,LE-AM DAT NISTE PASTILUTE,SI DUPA CITEVA ZILE ERA LINISTE…

 16. liviu said:

  In G. Enescu parcarea din spatele blocurilor B6 – B12 este o zona stapanita de o haita de 8 caini. Noaptea imi este aproape imposibil sa ajung la masina parcata acolo. Am fost nevoit sa astept 30 min pentru a prinde un moment de neatentie al haitei.
  Deasemenea este infiorator sa auzi zgomotul facut de haita cand isi apara teritoriul la aparitia in zona a altor caini.
  Din cei 8 caini din haita de baza 5 -6 sunt marcati.
  Totul a inceput anul trecut cand o catea a facut 6 pui. Acum sunt dulai.
  Acum 2 zile am mai vazut in zona in timpul zilei o catea care a fatat deja. daca haita se face de 16 caini garantez ca nu mai misca nici un om prin zona, atat ziua dar mai ales noaptea.
  Domnule Primar al Craiovei doriti sa-mi para rau ca v-am votat?
  Nu uitati ca urmeaza si alte alegeri.

 17. nicolae said:

  Domnilor cărora vă plac aceste “animăluţe” luaţile dracu în casă să putem dormi şi noi , muritorii de rând care nu-şi permit să-şi pună aer condiţionat.
  Stau pe Spaniei şi acum 2 săpt. au venit cei de la ecarisaj, au strâns vreo 4-5 animale, iar după 3-4 ne-am trezit cu ele acasă. Femeia de serviciu în loc să-şi facă treaba pentru care o plătim, face mai mult curat pe la câinii din faţa blocului, ba mai mult atunci când au venit să ridice câine s-a luat la ceartă cu angajaţii înjurându-i şi dând în ei. Cine poate lua măsuri pentru aceşti “Vagabonzi”? Se pare că vor avea mai multe drepturi câinii decât oamenii !!! O să ne trezim mâncaţi de ei şi nimeni nu face nimic, ba din contră le dă legi favorabile…

 18. Popescu said:

  Cu parere de rau trebuie sa scriu impotriva animalelor. Spun cu parere de rau pentru ca sunt iubitor de animale … mai ales iubitor de caini. Si totusi cand merg prin brazda mai ales prin zona blocului 7 pe vechea rocada ma apuca groaza. Sunt zeci de caini acolo si nu orice caini. Caini ce au custi construite de locuitorii din zona … spun construite pentru ca nu sunt simple custi de lemn ci adevarate casute de lemn in care locuiesc cel putin cate 2 caini. Au acoperis izolat cu diverse materiale de constructii numai ca acei caini sa aiba luxul cuvenit unui caine iubit.
  Ce poate face un angajat la ecarisaj in situatia asta … nimic! In schimb primaria prin angajatii sai poate amenda acei indivizi care ocupa domeniul public si zona verde cu aceste constructii. Acest ziarist badarici este tot timpul pe primarie … dar nu sesizeaza nimic din ceea ce scriu aici cititorii. Pacat … atat cat exista asa o stransa legatura intre nea Solomon si gds.

 19. Radical said:

  Mie imi e mai frica sa trec pe langa o haita de animale de oameni decat pe langa o haita de animale de caini. Cand spun animale de oameni, ca refer la derbedei , golani, etc. Sunt la fel de periculosi, dar numai cainii sunt eutanasiati in cazul in care musca. Pentru aceeasi fapta avem pedepse diferite !!! E normal ? Asa e in viata. Cine poate oase roade.

 20. grs said:

  EU UNU POT SA SPUN CA , OTRAVA E UN MEDICAMENT PERFECT PENTRU EI, AJUTA SI LA STERILIZARE SI NU NE MAI DA BATAI DE CAP. AM PUS VREO CATEVA JAVRE SUB TRATAMENT SI VAD CA DA ROADE….BONUS: I-AM “STERILIZAT” SI POTAIA BABII DE LA PARTER….. MERITA SA INCERCATI…..SATISF ACTIE GARANTATA!!1

 21. Radical pt grs said:

  Dragule nr 21. in locul celor de la GDS, as lua IP – ul tau si l-as transmite la procuratura. Tu meriti sa fii arestat. Stii ce exista legi pentru cei ca tine ? As vrea sa traiesc ziua in care sa se aplice.

 22. gateway said:

  Cu parere de rau, pentru ca imi plac nespus animalele, trebuie sa fiu de acord ca situatia este groaznica si nu mai poate continua mult timp asa.
  Oamenii totusi trebuie sa fie protejati, sa aiba prioritate in fata animalelor, sa fie in siguranta.
  Iar animalele sa traiasca intr-o familie, adoptati, nu pe strada, unde se lupta pentru hrana, mor de diverse boli.
  Nu consider animalele vinovate de aceasta situatie, ele sunt victime, ca si cetatenii, ci autoritatile incompetenete.
  S-a dovedit si rasdovedit ca un bun program de sterilizare rezolva problema in cativa ani.
  Insa trebuie sa te tii de el, pentru ca, cainii se inmultesc foarte repede!
  Daca sterilizezi din joi in paste nu rezolvi nimic.
  De ce adiminstratia Craiovei n-a fost in stare sa faca un program de sterilizare si sa se tina de el?
  Au incercat sa colaboreze cu organizatii de protectia animalelor, ong-uri, etc.?
  Unele ofera sterilizari gratuite.
  Cat s-a zbatut administratia Craiovei sa rezolve aceasta problema?

 23. Dan D-orulet R-otariu said:

  Pentru ca observ o completa necunoastere a legii va redau mai jos Ordonanţă de urgenţă nr. 155/2001 din 21/11/2001Art. 1. – Consiliile locale ale unităţilor administrativ-terito riale au obligaţia de a înfiinţa, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

  —————- ——————– ——————– ——————– —-

  Modificat de Lege nr. 227/2002 in data de 29 aprilie 2002

  Art. 2. – (1) Consiliile locale ale unităţilor administrativ-terito riale au obligaţia de a amenaja din fonduri proprii, în funcţie de necesităţi, în condiţiile prevăzute în anexa nr. 1, adăposturi pentru câinii fără stăpân, respectiv pentru acei câini care circulă liberi, fără însoţitor, în locuri publice.
  (2) Consiliile locale au obligaţia de a încadra în serviciile înfiinţate potrivit art. 1 cel puţin un medic veterinar şi cel puţin un tehnician veterinar pentru evidenţa, supravegherea, asistenţa medicală veterinară şi efectuarea unor acţiuni sanitare veterinare prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.
  (3) În cazul în care este posibil, serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân pot fi concesionate potrivit reglementărilor legale în vigoare.
  Art. 3. – (1) În adăposturile ce aparţin asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor pot fi cazaţi câini fără stăpân numai după sterilizare, vaccinare antirabică şi tatuare.
  (2) Adăposturile prevăzute la alin. (1) trebuie să aibă asigurată, prin contract, asistenţă medicală veterinară.
  Art. 4. – Câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de până la 7 zile, cu respectarea normelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.

  —————- ——————– ——————– ——————– —-

  Modificat de Lege nr. 227/2002 in data de 29 aprilie 2002

  Modificat de Lege nr. 391/2006 in data de 05 noiembrie 2006

  Art. 5. – (1) După examinarea lor de medicul veterinar, câinii fără stăpân care sunt agresivi, bolnavi cronici şi incurabili vor fi eutanasiaţi imediat ce au fost aduşi în adăposturi, cu respectarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
  (2) Eutanasia este un act de sacrificare prin procedee rapide, nedureroase, a câinilor bătrâni sau bolnavi ori care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi în condiţiile şi în termenele stabilite prin prezenta ordonanţă de urgenţă.

  —————- ——————– ——————– ——————– —-

  Modificat de Lege nr. 227/2002 in data de 29 aprilie 2002

  Art. 6. – (1) Eutanasierea câinilor se va face numai de medicii veterinari care posedă atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul medicilor veterinari, conform prevederilor cuprinse în anexa nr. 3.
  (2) Se interzice uciderea câinilor de către alte persoane sau

 24. Dan D-orulet R-otariu said:

  prin alte metode decât cele prevăzute în anexa nr. 3.
  Art. 7. – (1) În situaţia în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia vor fi eutanasiaţi.
  (2) În perioada de cazare a câinilor în adăposturi se rezolvă cu prioritate cererile de revendicare a câinilor.
  (3) Câinii nerevendicaţi pot fi adoptaţi şi de către centrele de adopţie special amenajate şi organizate în acest scop. Art. 8. – (1) Încredinţarea câinilor revendicaţi sau ceruţi spre adopţie se face numai după ce aceştia au fost sterilizaţi, vaccinaţi antirabic, deparazitaţi şi identificaţi prin cele două metode concomitente: tatuare şi aplicarea zgărzii cu plăcuţă numerotată.
  (2) Revendicarea sau adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajam ent, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4, cu achitarea unei taxe care reprezintă cheltuielile medicale şi de întreţinere, al cărei cuantum se stabileşte prin hotărâre a consiliului local. Art. 9. – Cadavrele animalelor eutanasiate sau colectate de pe străzi vor fi incinerate, interzicându-se folosirea lor pentru obţinerea de piei, grăsimi, carne, făină proteică şi alte produse.
  Art. 10. – Toate serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân vor ţine registre speciale vizate de medicul veterinar concesionar al activităţii de asistenţă sanitară veterinară, în care se vor menţiona următoarele: data capturării, data şi ora cazării în adăpost, caracteristicile individuale ale animalului, numărul de câini prinşi, revendicaţi, adoptaţi, eutanasiaţi, substanţa utilizată şi numele persoanei care realizează eutanasia, numărul de tatuaj, numărul fişei de adopţie, data vaccinării antirabice, data sterilizării, data predării cadavrelor la societăţile ce vor executa incinerarea, precum şi persoanele care au instrumentat manoperele respective. Art. 11. – Acţiunile de capturare, adăpostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare, adopţie şi eutanasie se pot efectua şi în prezenţa reprezentanţilor societăţilor de protecţie a animalelor, în cazul în care aceştia solicită acest lucru, în baza unui program orar prestabilit. Art. 12. – Serviciile pentru gestionarea câinilor fără stăpân la nivel local au obligaţia de a comunica lunar direcţiilor sanitare veterinare judeţene şi prefecturilor numărul de câini înregistraţi şi numărul de tatuaj. Toate datele vor fi centralizate la nivel naţional de către Agenţia Naţională Sanitară Veterinară.
  Art. 13. – Se interzice organizarea sau participarea la luptele cu câini şi abandonarea sau inducerea de suferinţe câinilor.
  Art. 14. – Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
  a) nerespectarea dispoziţiilor prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1), art. 3, art. 6 alin. (1), art. 7 alin. (2), art. 8 alin. (1), art. 9 şi 10, precum şi a condiţiilor prevăzute în declaraţia-angajame nt, cu amendă de la 10.000.000 lei la 25.000.000 lei;
  b)

 25. Dan D-orulet R-otariu said:

  b) nerespectarea dispoziţiilor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi la art. 13, cu amendă de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei. Art. 15. – Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de inspectorii poliţiei sanitare veterinare.
  Art. 16. – Contravenţiilor prevăzute la art. 14 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
  Art. 17. – Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.

 26. Dan D-orulet R-otariu said:

  ANEXA Nr. 4

  FORMULAR DE ADOPŢIE

  CONSILIUL LOCAL ……………….. ……….
  Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

  DECLARAŢIE-ANGAJAME NT
  nr. ……../……….. ..

  Subsemnatul(a) …………, domiciliat(ă) în ……….., str. …………. nr. …, bl. …, et. …, ap. ….., sc. ….., judeţul/sectorul …………., telefon ………, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ……. nr. …………., eliberat(ă) de ………. la data de ……….., mă angajez să adopt câinele cu numărul de tatuaj ………….. adăpostit de Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, în următoarele condiţii:
  1. să respect normele de îngrijire şi hrănire a câinelui;
  2. să prezint periodic câinele la medicul veterinar, în cazul în care se impune intervenţia acestuia sau pentru a fi vaccinat antirabic;
  3. să anunţ Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân în cazul decesului sau al înstrăinării acestuia;
  4. să nu abandonez câinele, iar în cazul în care nu îl mai doresc, să îl predau Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân;
  5. să achit Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân taxa care reprezintă cheltuielile medicale şi de întreţinere aferente cazării câinelui.

  Data ……………….. ……
  Semnătura adoptatorului, Semnătura reprezentantului
  .. ……………….. …. Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân
  ……………….. ……………….. .

 27. Dan D-orulet R-otariu said:

  In concluzie nici un procuror din Parchet (Procuratura nu mai exista, ca institutie) nu o sa va ancheteze oricati caini ati ucide. Nimeni nu o sa va aresteze daca ucideti caini, fie ca-i mancati, fie ca le luati pielea. Maxim puteti sa fiti considerat autorul unei fapte contraventionale (procurorii se ocupa de infractiuni si nu de contraventii) si o sa vi se incheie un proces verbal de constatare a contraventiei doar de catre inspectorii poliţiei sanitare veterinare. Consider cainii, in general, ca fiind inteligenti, si nu ar trebui ucisi, dar asa cum si oamenii pentru faptele lor sunt ucisi de Stapanii Lumii tot asa si animalele, oricare ar fi ele, trebuiesc a fi starpite daca sunt agresive.

 28. Alex said:

  In Marea Britanie un caine maidanez e prins, curatat,sterilizat si dupa aceea este un specialist care ii verifica comportamentul in vederea adoptiei.
  Daca cainele are un comportament agresiv vine eutanasiat, daca este ok se asteapta 1 luna pt adoptie si daca in o luna nu il ia nimeni vine iar eutanasiat.
  Daca cine il adopta il lasa din nou pe strada, acesta din urma primeste o amenda usturatoare si posibil puscarie in cazul ca acel caine a muscat pe cineva.

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 19 iunie 2008

Actualitate

» EXCLUSIV – CRAIOVA: Ambulanţă răsturnată de un taxi în Valea Vlăicii
» Craiova, paralizată
» Cartierul maidanezilor
» Sănătatea costă de te rupe
» Dacia Sandero în Craiova
» Ţigările se scumpesc în medie cu 40 de bani de la 1 iulie
» Indiggo, prestaţie jalnică la “America’s Got Talent”
» Trei luni de închisoare cu suspendare pentru Pepe

Local

» CE plănuieşte interzicerea becurilor clasice
» Joburi pentru elevi şi studenţi
» S-a izbit cu mopedul de copac
» Consilierii judeţeni, învestiţi
» Tăcere în cazul jandarmului care s-a sinucis
» Poliţia Rutieră este cu ochii pe şoferi
» Primul învingător în lupta pentru recuperarea taxei auto
» Accidente în lanţ
» Hoţ de vite, împuşcat de poliţişti
» Pedeapsă micşorată pentru Vlas
» Atacat cu cuţitul, s-a apărat cu pistolul
» Şahul, disciplină obligatorie
» Preşedintele Băsescu, la Consiliul European
» Urbanism de mahala
» Bursa, o şansă pentru copiii din mediul rural
» Un deţinut a evadat de la PMS Severin

Dolj

» PSD ofilit, PD-L la dospit, PNL cu profit
» Angajatorii nu vor salariaţi pe banii statului

Gorj

» Liberalii şi peremiştii vor la conducerea CJ Gorj
» Scurte ştiri

Sport

» Scurte ştiri
» Craioveni la Cupa Europei
» Ne-am mulţumit cu puţin
» Lusitanii înfruntă Germania
» S-au făcut de râs în faţa Olandei
» Italia a înviat
» Magny-Cours, marea provocare
» Prometeu vizează eventul
» Frasin îşi doreşte să promoveze
» Voicu şi Vătavu nu au loc la Pandurii
» Stanca a prins gustul naţionalei
» Juveţii au uitat de fotbal în vacanţă

Bani & Afaceri

» Conturile, transferate gratis între bănci
» Guvernul poate emite ordonanţe în vacanţă
» Zona limitrofă devine tot mai tentantă
» Finanţişti cu buzunare grele
» Victor Pădureanu a marcat din nou
» Angajare cu recomandare
» Mediatorul, lider fără scaun

Opinii

» Eroii nu mai sunt la modă
» Hidra Bucureştilor
» Şmecherii româneşti

Top