6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePorţi deschise pentru copii

Porţi deschise pentru copii

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova au organizat ieri „Ziua porţilor deschise“, la sediul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Dolj, la eveniment fiind invitaţi elevi de la mai multe şcoli.

Conform reprezentanţilor GJM, acţiunea de ieri a fost organizată cu ocazia Zilei Copilului şi a încheierii programului „Jandarmul, prietenul celor care respectă legea“, demarat la începutul acestui an. În cadrul acestui program, jandarmii au avut întâlniri cu elevii din 11 unităţi de învăţământ din Craiova, prezentându-le acestora teme legate de combaterea violenţei în şcoli. Programul s-a încheiat cu concursul intitulat „Tu decizi! Vreau să fiu jandarm pentru o zi“. Cei patru câştigători ai acestuia, elevi la Liceele „Traian Vuia“, „Gheorghe Chiţu“ şi „Ştefan Velovan“, pot participa alături de jandarmi la o misiune reală.

„Cei patru elevi au avut răspunsurile cele mai potrivite la întrebările puse de noi, referitoare la contravenţiile şi infracţiunile săvârşite în apropierea unităţilor de învăţământ sau la misiunile jandarmilor“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, ofiţer de relaţii cu presa în cadrul GJM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS