17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul Windows, controlat prin atingerea ecranului

Noul Windows, controlat prin atingerea ecranului

Windows 7, numele de cod al viitoarei ediţii a sistemului de operare Windows, va permite utilizatorilor să controleze computerul prin intermediul atingerii ecranului.
Preşedintele gigantului american, Bill Gates, şi directorul general, Steve Ballmer, au prezentat, marţi, noile caracteristici ale următorului sistem de operare pregătit de companie, bazate pe un software numit "multi-touch". Noua generaţie de Windows va fi lansată la finele anului 2009, potrivit lui Ballmer.
Posibilitatea de a controla computerul prin atingere cu mâna ar putea revoluţiona interacţiunea dintre sistem şi utilizatori, oferind o alternativă facilă la cele mai populare elemente de interfaţă, respectiv tastatura, mouse-ul şi tehnologiile touch-screen deja existente, bazate în pare parte pe utilizarea unui touch-pen, sau "stylus".
Prin introducerea tehnologiei multi-touch în sistemul de operare Windows, Microsoft încearcă să depăşească rivalul Apple, care şi-a bazat cel mai important succes pe display-ul touch-screen folosit la telefonul mobil iPhone, care s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare în primele 11 luni de la lansare, potrivit datelor oficiale.
După peste un deceniu de dezvoltare, noile moduri de interacţiune cu computerul au evoluat suficient încât să poată fi făcute disponibile publicului larg, potrivit lui Bill Gates.
"Suntem într-o situaţie interesantă. În timp ce aproape toată interacţiunea dintre utilizator şi computer se face, încă, cu mouse-ul, în anii ce urmează vorbirea, cerneala electronică sau amprenta vizuală vor avea roluri din ce în ce mai importante", a afirmat Gates.
Software-ul multi-touch este construit pe baza unor aplicaţii deja introduse în Windows Vista, care permit, punctual, utilizarea altor forme de interacţiune.
Într-o demonstraţie a tehnologiei touch-screen care va fi introdusă în Windows 7, Microsoft a prezentat o nouă aplicaţie, denumită Touchable Paint, care permite utilizatorului să picteze atingând ecranul cu degetele, precum şi alte software-uri de organizare a fişierelor sau navigare a hărţilor prin atingere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII