8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemonstraţie auto cu victime

Demonstraţie auto cu victime

http:http://www.youtube.com/watch?v=ZRdEXv3Il_8

Craiovenii au fost „trataţi“ cu sute de cai putere în cadrul unui spectacol organizat în Bănie. Evenimentul s-a încheiat în mod nefericit, cu o persoană lovită de unul dintre bolizi.

Parcarea supermarketului Pic a fost sâmbătă scena concursului de îndemânare la volan (track race), dar şi a competiţiilor pentru sistemele audio montate pe maşini personalizate (dB drag), burn-out şi drif show, în timp ce ziua de ieri a fost rezervată cursei de accelerare pe distanţă determinată, care a avut loc pe pista Aeroportului din Craiova. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu termenii automobilistici, concursul dB drag se referă la autoturismele care pot produce cel mai puternic sunet în interior, iar drift-ul înseamnă deraparea controlată a maşinii, în lateral. Proba de accelerare constă într-un sprint pe o distanţă de 400 de metri, de obicei, în linie dreaptă, la care participă două maşini, în paralel.

Sute de persoane au plătit ieri biletul de intrare în valoare de 10 lei pentru a fi spectatori la „liniuţele“ de la aeroport, unde au putut vedea „galopând“ sutele de cai-putere ale maşinilor participante, împărţite în opt grupe, în funcţie de puterea motoarelor. Organizatorii evenimentului ar fi dorit ca această competiţie să aibă loc pe bulevardul Calea Severinului, dat fiind carosabilul de calitate mai bună, însă Poliţia Rutieră a refuzat să aprobe desfăşurarea unui concurs de viteză pe un drum european. Deşi nu vezi în fiecare zi bolizi precum Subaru Impreza STI sau Mitsubishi Evo Lancer, ai căror şoferi apasă pedalele de acceleraţie, spectacolul nu a fost extraordinar deoarece nu au participat prea multe maşini. Alt motiv a fost distanţa pe care s-a rulat, care a fost redusă la 300 de metri, altfel că nici maşinile de peste 300 de cai-putere nu au atins viteze mai mari de 155-160 km/h până la linia de sosire, conform radarului instalat pe o maşină de poliţie rutieră, parcată după finiş. În plus, unii dintre participanţii înscrişi din alte oraşe nu au putut intra în concurs deoarece nu au putut ajunge la timp şi nu au mai primit acceptul ACR Dolj, spre nemulţumirea celorlalţi organizatori. Evenimentul a fost organizat de clubul Downtown Racing din Craiova şi revista Gran Turismo, cu sprijinul ACR Dolj.

Accident în timpul drift-ului

 

Evenimentul a fost umbrit de un incident din timpul exerciţiilor demonstrative organizate ieri, în parcarea Pic, când un tânăr a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Craiova după ce a fost lovit de una dintre maşinile participante. Un automobil BMW albastru, cu numărul de înmatriculare DJ-50-EMU, a derapat către spectatori şi l-a prins pe unul dintre ei ca într-o menghină, între un camion şi maşină. Cunoscând riscurile existente în cazul demonstraţiilor de derapaje controlate, organizatorii recomandaseră spectatorilor să nu stea decât pe două dintre lateralele poligonului dreptunghiular amenajat, în spatele gardurilor de protecţie. Câţiva privitori însă au ignorat sfaturile şi s-au plasat într-un loc nepermis, printre aceştia fiind şi tânărul rănit, C. M. Stan, de 17 ani, din Craiova. Minorul a fost transportat de urgenţă la spital şi internat în Unitatea de primiri urgenţe cu traumatism de bazin. „Nu aveau ce să caute acolo. Noi le-am spus să nu stea decât în spatele gardurilor de protecţie“, a explicat unul dintre organizatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII