10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeză cu fiţuici la limba română

Teză cu fiţuici la limba română

Emoţii, fiţuici şi eliminaţi din examen. Acestea au fost ingredientele tezei cu subiect unic la limba şi literatura română.

 

Elevii doljeni din clasele a VII-a şi a VIII-a au trecut din nou ieri prin emoţiile tezelor. De această dată, a trebuit să rezolve subiectele la limba şi literatura română. Din cei 14.000 de elevi care au dat ieri teze, doi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind de profesorii supraveghetori. „Doi elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala nr. 21 din Craiova şi de la Şcoala Filiaşi au încercat să copieze cu fiţuici şi au fost eliminaţi din examen“, a precizat Sanda Ionică, inspectoare şcolară şi vicepreşedinta comisiei judeţene.

 

Emoţii pentru absolvenţii de gimnaziu

 

Aşteptaţi la porţile şcolilor de părinţi şi profesori, majoritatea elevilor din clasele terminale de gimnaziu au ieşit bucuroşi de la teze. Cei de clasa a VII-a se gândesc deja la vacanţă, în timp ce elevii din clasa a VIII-a abia acum realizează importanţa tezelor. „Am făcut, am mai greşit, dar bine că s-a terminat. Să vină vacanţa, să scăpăm de şcoală“, a spus Marius, elev în clasa a
VII-a la Şcoala nr. 18 din Craiova. Pentru unii, emoţiile au continuat şi după terminarea lucrării. „A fost destul de mult şi nu ştiu dacă am făcut chiar tot. Trebuie să iau notă mare pentru că vreau să rămân aici la şcoală. Am emoţii mari şi de-abia aştept să văd rezultatele“, a spus Miruna, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Elena Cuza“.

 

16 mai – teza la matematică

 

Tezele cu subiect unic din semestrul al II-lea vor continua vineri, 16 mai, cu examenul la matematică.

Depunerea contestaţiilor este programată pentru 29 mai. Elevii care absentează vor putea susţine tezele în perioada specială 23 mai – 2 iunie. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, alţii decât cei din unităţile de învăţământ de la care provin lucrările. Absolvenţii şcolilor generale se vor înscrie în licee sau şcoli de arte şi meserii fără examen, pe baza mediei aritmetice dintre cea obţinută la tezele cu subiect unic şi cea generală de absolvire a claselor V-VIII.

 

"Doi elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala nr. 21 din Craiova şi de la Şcoala Filiaşi au încercat să copieze cu fiţuici şi au fost eliminaţi din examen".

Sanda Ionică, vicepreşedinta comisiei judeţene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS