6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartidul Radical Sârb câştigă alegerile în Kosovo

Partidul Radical Sârb câştigă alegerile în Kosovo

Partidul Radical Sârb (SRS) a câştigat majoritatea sufragiilor în Kosovo, fiind urmat de Partidul Democrat din Serbia (DSS) – Noua Serbie (NS), relatează pagina electronică a postului de radio B92.
Oficialii albanezi din Kosovo au salutat victoria partidului democrat, în cadrul alegerilor anticipate din Serbia. "Vom respecta voinţa electorală a cetăţenilor sârbi. Guvernele şi forţele prooccidentale care sunt acceptabile pentru UE sunt acceptabile pentru toată lumea, nu numai în Serbia, ci în întreaga regiune", a declarat vicepremierul din Kosovo, Hajredin Kuqi.
Totuşi, sârbii din Kosovo se aşteaptă la o coaliţie a formaţiunilor DSS şi SRS.
"Sper într-o coaliţie între radicali şi socialişti. Numai un astfel de guvern poate fi format. Sperăm ca radicalii să vină la putere şi să formeze un guvern, care pare să fie singura speranţă a sârbilor din Kosovo. Sunt complet şocat de rezultatele acestor alegeri", a declarat Marko Jaksici, unul dintre liderii sârbilor din Kosovo.
Comandantul MINUK, Joachim Ruecker, a declarat că alegerile pentru desemnarea autorităţilor locale în Kosovo nu au un temei legal, şi a avertizat că forţele sale nu vor recunoaşte aceste rezultate.
Potrivit unui comunicat al misiunii ONU, autorităţile sârbe au organizat alegeri locale "conştiente fiind că prin acest demers sfidează MINUK, care, potrivit Rezoluţiei 1.244, este singura instituţie autorizată să organizeze alegeri în Kosovo".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS