Acasă Actualitate DNA confirmă oficial că Gigi Becali este urmărit penal

DNA confirmă oficial că Gigi Becali este urmărit penal

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat astăzi oficial că a început urmărirea penală împotriva lui Gigi Becali, pentru luare de mită şi a lui Anton Doboş, pentru complicitate la luare de mită. De asemenea, vicepreşedintele clubului Steaua, Teia Sponte, persoană din anturajul lui Becali, este cercetat pentru complicitate la dare de mită, iar Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, pentru complicitate la luare de mită. Acuzaţiile au fost aduse la cunoştinţa învinuiţilor, mai puţin lui Gigi Becali, care, deşi citat în acest scop, nu s-a prezentat în faţa procurorilor.
Lui Becali i se impută faptul că, în data de 11 mai 2006, ar fi făcut o promisiune fermă jucătorilor de fotbal de la FC „Gloria 1922 Bistriţa” oferind acestora câte 5.000 euro în cazul obţinerii unui rezultat de egalitate sau câte 10.000 euro în caz de victorie în meciul cu echipa FC „Rapid Bucureşti” care urma să aibă loc a doua zi.
Totodată, potrivit procurorilor, în perioada 5-7 mai 2008, Becali ar fi oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane euro lui Anton Doboş, preşedintele clubului „Universitatea Cluj”, precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului, din 7 mai 2008, clubul universitar să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa „CFR 1907 Cluj”, contracandidata Stelei

Exit mobile version