5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Maiorescu, retuşat

O dovadă că lucrările la infrastructură se fac în doru’ lelii la Craiova este intervenţia, şi aceea întârziată, a constructorilor pe strada Ioan Maiorescu, modernizată cu doar câteva luni în urmă.

La nici cinci luni de când părea că s-a închegat asfaltul pe strada Ioan Maiorescu, din vale până la picioarele domnitorului Carol I, utilajele au blocat din nou circulaţia, la sfârşitul săptămânii trecute. Câteva şanţuri frezate au apărut instant la intersecţia cu strada Madona Dudu şi în jurul statuii din sensul giratoriu, în aceeaşi pictură de şantier de care craiovenii au avut parte toată jumătatea anului trecut. Asfaltul turnat până în decembrie 2007 nu a rezistat iernii pornite în ianuarie 2008, deşi lucrarea este garantată pentru un an. Potrivit specialiştilor Primăriei Craiova, intervenţia de sâmbăta trecută a fost impusă de municipalitate şi trebuia făcută încă din luna martie. „Constructorul era obligat, conform notei de recepţie, să retuşeze defecţiunile constatate în termen de 90 de zile de la data procesului-verbal. Asta înseamnă a doua jumătate a lunii martie. Nu s-a întâmplat şi atunci am fost obligaţi să avertizăm firma respectivă să rezolve problema“, a spus Niki Crecorian, şeful Serviciului administrare drumuri.

Inspectorii municipali au raportat că asfaltul este măcinat în mai multe zone, în special la îmbinările fâşiilor de carosabil, şi că în jurul gurilor de la canal şi al reţelelor de apă a fost distrus asfaltul, apărând gropile. Directorul societăţii Domarcons, Dan Dumitru, recunoaşte că era nevoie de retuşuri pe strada Ioan Maiorescu, dar nu-şi găseşte vreo vină. „Ştiţi cum e… S-a lucrat şi iarna. Acum s-a mai lăsat asfaltul pe la îmbinări, s-a mai măcinat… Aşa se întâmplă întotdeauna pe aceste porţiuni. Nu a fost aşa de la început. Noi am aşteptat până acum să vedem dacă rezistă. Nu a rezistat“, a spus Dan Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII