9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureştenii sunt cei mai bine plătiţi români

Bucureştenii sunt cei mai bine plătiţi români

Bucureştenii, dar şi locuitorii din judeţe apropiate Capitalei se pot lăuda cu faptul că sunt printre cei mai bine plătiţi români. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că un bucureştean a câştigat în februarie peste 1.500 de lei, cu 37% peste media naţională.
În februarie, datele INS arătau că un român câştiga în medie 1.134 de lei. Peste această valoare se situează însă salariile celor care locuiesc în Capitală, în Ilfov dar şi în judeţele din centrul ţării: Cluj şi Sibiu.
Şi dacă stăm să ne gândim, este normal ca bucureştenii şi ilfovenii să aibă remuneraţii mai mari decât în restul ţării. Aici sunt concentrate cele mai multe dintre investiţiile străinilor şi sunt create locuri de muncă bine plătite.
Salarii bune primesc şi constănţenii, gorjenii, dar şi cei din Timiş şi Iaşi. Topul primelor 10 judeţe cu cele mai mari salarii medii nete este încheiat de Braşov şi Giurgiu cu remuneraţii mai mari de 1 000 de lei.
La polul opus se află două judeţe din Ardeal: Harghita şi Maramureş, unde localnicii primesc lunar în jur de 800 de lei. La fundul clasamentului se regăsesc şi Vasluiul sau Suceava, care fac parte din regiune de nord-est a ţării, considerată a fi una dintre cele mai sărace ale Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU