17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Bucureşti a decis: Oprescu poate candida

Curtea de Apel Bucureşti a decis: Oprescu poate candida

Curtea de Apel Bucureşti a admis în această seară recursul lui Sorin Oprescu, a schimbat sentinţa Tribunalului Bucureşti şi a dispus admiterea candidaturii lui Oprescu la Primăria Capitalei.
"Este un act de dreptate pentru dreptul cetăţeanului de a a alege şi de a fi ales. Vreau să mulţumesc tuturor bucureştenilor care au semnat pentru mine şi să le spun că nu o să îi dezamăgesc. De abia acum pornesc la luptă. Sunt multe de făcut în ţara asta, dar bob cu bob se vor face", a declarat Sorin Oprescu la aflarea veştii.
"Au pierdut butoanele care nu au mai funcţionat ale celor care nu m-au dorit în această perioadă. Este o dovadă în plus că în România există actul de justiţie şi de dreptate", a mai precizat Oprescu.
Sorin Oprescu le transmite concurenţilor săi în cursa pentru Capitală: "Fraţilor, vine şi Oprescu!"

Sorin Oprescu a atacat cu recurs la Curtea de Apel decizia de joi a Tribunalului Bucureşti, care a confirmat hotărârea Biroului Electoral Municipal, prin care lui Oprescu i-a fost respinsă candidatura la Primăria Capitalei.
Unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, Adrian Vasiliu, a susţinut joi, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, că hotărârea BEM pe care o contestă este incomplet motivată şi că a aflat din presă despre motivele pentru care Biroul Electoral a respins candidatura acestuia, ceea ce atrage nulitatea hotărârii respective.
Potrivit lui Vasiliu, faptul că unele liste nu cuprind adresa completă a semnatarului nu reprezintă un motiv de respingere a candidaturii, atât timp cât acele persoane care au semnat şi-au trecut codul numeric personal pe listele de adeziuni, iar în opinia avocatului, codul numeric personal reprezintă "modul de identificare absolut al persoanelor".
Avocatul Vasiliu a mai adus în discuţie o hotărâre a Biroului Electoral Central din 22 aprilie prin care s-ar fi stabilit că pentru validarea unui candidat independent ar fi nevoie de "aproximativ 36.000 de semnături", iar Oprescu avea peste 35.000 de semnături.

Senatorul Sorin Oprescu a depus joi dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti, constestaţia la decizia de miercuri a Biroului Electoral Municipal (BEM), prin care i-a fost respinsă candidatura la Primăria Capitalei.
Candidatura independentă a lui Sorin Oprescu a fost respinsă miercuri de BEM, deoarece din numărul total de semnături strânse pentru susţinerea senatorului au fost constatate valide doar 35.438, în condiţiile în care acesta avea nevoie de 35.803 de susţinători.
Potrivit preşedintelui BEM, Constantin Marinescu, din numărul total de 40.420 de semnături depuse de candidatul independent Sorin Oprescu, doar 35.438 au fost validate, restul conţinând date insuficiente sau greşite. 365 de semnături i-au lipsit aşadar lui Oprescu.
"Au fost respinse ca fiind nevalide 4.982 de susţineri. (..) În mare foarte multe adeziuni au fost înscrise numai cu Codul Numeric Personal, fără carte de identitate sau buletin de identitate sau adresa. Nu vorbesc de adresă incompletă, ci de adresă, fără număr, stradă, nimic", a spus Marinescu.
Preşedintele BEM a susţinut că listele cu semnăturile de susţinere depuse de Sorin Oprescu au fost verificate "de două, chiar trei ori".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII