27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRisc însemnat de avalanşe în Bucegi, Făgăraş şi Retezat

Risc însemnat de avalanşe în Bucegi, Făgăraş şi Retezat

Salvamontiştii avertizează asupra pericolului de producere a unor avalanşe în Munţii Bucegi, Făgăraş şi Retezat, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, riscul de avalanşe în aceste zone fiind unul ridicat, cotat cu trei şi patru pe o scară de la unu la cinci.
Conform datelor furnizate de Dispeceratul Naţional Salvamont, în această dimineaţă, în masivul Bucegi, dar şi în Făgăraş şi în Retezat ploua la altitudini mici, iar la înălţimi de peste 1.400 de metri este lapoviţă şi ninge, pe alocuri vizibilitatea fiind redusă din cauza ceţii.
Salvamontiştii atrag atenţia asupra pericolului de producere a unor avalanşe în Munţii Bucegi, Făgăraş şi Retezat, la altitudini de peste 1.500 de metri, în golul alpin. Riscul ca zăpada să se disloce în zonele menţionate este unul însemnat, fiind cotat cu trei şi patru pe o scară de la unu la cinci.
Salvatorii montani le reamintesc turiştilor că majoritatea traseelor montane care au fost închise pe timp de iarnă rămân închise şi în această perioadă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS