17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Robăneşti, acuzat de furt şi abuz în serviciu

Primarul din Robăneşti, acuzat de furt şi abuz în serviciu

Primarul localităţii doljene Robăneşti, Mihai Militaru, şi-a exasperat consătenii într-atât încât unul dintre aceştia, Constantin Militaru, a sesizat GdS despre dosarul penal deschis pe numele gospodarului-şef al comunei şi a solicitat un răspuns privind stadiul în care se află cercetările.

 

Constantin Militaru, legat de primar doar printr-o coincidenţă de nume, a afirmat că împotriva lui Mihai Militaru s-a format o adevărată coaliţie, în frunte cu Florin Mirea, fost aliat al edilului-şef. Fiind un cetăţean interesat de bunul mers al localităţii unde intenţionează să candideze pentru un post de consilier local, Constantin Militaru a apelat la ajutorul presei, cu intenţia de a demasca ilegalităţile de care e acuzat şeful actualei administraţii din Robăneşti.

„Primarul are dosar penal pentru abuz în serviciu în dauna interesului public încă din ianurie 2007, dosar în care eu sunt martor. Până acum, nu s-a luat nici o măsură, iar nereguli se comit în continuare“, a declarat Constantin Militaru. La rândul său, Florin Mirea acuză alesul că se foloseşte de funcţie ca să fure bani din bugetul comunei. „Eu am sesizat poliţia despre ilegalităţile comise. Primarul a făcut în comună staţii de autobuz, care în acte au o valoare, iar în realitate costă mai puţin. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul unui pod pe care l-a construit. Eu am fost alături de el, am luptat să fie primar şi nu îmi place să îşi bată cineva joc de mine. În loc să realizeze ceva pentru comună, bagă bani în buzunar. Mi-am pus obrazul în joc pentru el şi acum trag ponoasele. Nu am nici un interes politic, ci am făcut sesizarea ca simplu cetăţean“, a declarat Florin Mirea.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, dosarul penal deschis pe numele gospodarului-şef Militaru este în lucru, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Cercetările au fost demarate încă din 2006, iar în ianuarie 2007, Parchetul a confirmat începerea urmăririi penale împotriva lui Mihai Militaru. „Vă pot spune că pe 12 ianuarie 2007 s-a confirmat începerea urmării penale în acest caz. În prezent, dosarul se află la Biroul Poliţiei Rurale Craiova“, a precizat procurora Mirela Voinea, purtătoarea de cuvânt a Parchetului local. Conform comisarului Gheorghe Sandu, şeful Biroului Poliţiei Rurale din cadrul IPJ Dolj, cauza în care a fost deschis acest dosar penal este complexă. „Dosarul se lucrează, iar caracterul cercetărilor efectuate este secret“, a menţionat Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS