Acasă Actualitate Locuri pentru absolvenţii de liceu în domeniul frontalier

Locuri pentru absolvenţii de liceu în domeniul frontalier

Politia de Frontiera Romana lanseaza invitatia catre tinerii absolventi ai cursurilor liceale de a se inscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul Academiei de Politie A.I. Cuza – Facultatea de Politie, arma Politie de Frontiera, respectiv Scolii de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu"- Oradea.
Sunt puse la dispozitie un numar de 160 de locuri pentru specializarea Politie de Frontiera, in vederea ocuparii acestora putand candida atat baietii cat si fetele. Astfel :
-la Academia de Politie "A.I. Cuza" Bucuresti – Facultatea de Politie, specializarea Ordine si Siguranta Publica, arma Politie de Frontieră, curs de zi – 60 locuri (bărbaţi şi femei) din care 2 locuri pentru etnicii rromi;
-la Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu"- Oradea, curs de zi – 100 locuri (bărbaţi şi femei) din care 2 locuri pentru etnicii rromi.

Doritorii se pot adresa structurilor de management resurse umane ale inspectoratelor judetene de politie de frontiera, in raport cu judetul pe raza caruia domiciliaza.
Candidatii din judetele in care nu exista structuri ale Poliţiei de Frontieră, se pot adresa celui mai apropiat inspectorat judetean al politiei de frontiera sau Inspectoratului General al Politiei de Frontiera – Serviciul Selectie, Cariera si Promovare Resurse Umane.
Termenele limita pana cand tinerii se pot adresa institutiei noastre pentru a-si exprima optiunea pentru una din cele doua institutii de invatamant sunt urmatoarele :
-06.06.2008 – pentru Academia de Politie ,,A.I. Cuza" Bucuresti, Facultatea de Politie, specializarea Ordine si Siguranta Publica – arma Politie de Frontieră
-11.07.2008 – pentru Scoala de pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu"- Oradea

Pentru a se putea inscrie la concursurile de admitere organizate de cele doua institutii de invatamant, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
-Sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania;
-Sa cunoasca limba romana scris si vorbit ;
-Sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat;
-Sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de învatamant;
-Sa aiba varsta de pana la 25 ani impliniti in cursul anului 2008;
-Sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
-Sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8.00;
-Sa fie declarati apt medical, fizic si psihologic;
-Sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
-Sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni ;
Ř    Sa aiba inaltimea de minim 1,70 m. barbatii si 1,65 m. femeile (cu exceptia candidatilor proveniti din liceele militare promotia 2008).

Concursurile de admitere se vor desfasura astfel :
I. ACADEMIA DE POLITIE ,, A.I.Cuza " BUCURESTI – Facultatea de Politie  specializarea Ordine si Siguranta Publica, arma Politie de Frontiera – concursul se va desfasura in 2 etape :
Etapa I –  probe eliminatorii ( în perioada 21-27.07.2008):
-examinarea medicala;
-probe de aptitudini fizice.
Etapa II (în perioada 29-30.07.2008) –  probe scrise de evaluare a cunostintelor (test grila) – participa numai candidatii care au promovat probele eliminatorii.
Disciplinele de concurs sunt :
-Istorie ;
-Limba română ;
-Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă );
Durata studiilor este de 3 ani, iar celor care promoveaza examenul de licenta li se acorda gradul profesional de subinspector de politie. Actele de studii sunt recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, iar absolventilor li se asigura loc de muncă la o structura a P.F.R., repartizarea facandu-se in ordine strict descrescatoare a mediilor de absolvire si in raport de nevoile institutiei.  

II. SCOALA DE PREGATIRE A AGENTILOR POLITIEI DE FRONTIERA ,, Avram Iancu "- ORADEA  – concursul de admitere se va desfasura in 2 etape, astfel:
Etapa I – consta in:
·examinarea medicala; consta in validarea / invalidarea Fisei medicale constituite la Centrele Medicale judetene ale M.I.R.A. Aprecierea se face prin calificativ: „APT” / ”INAPT”.
·testarea psihologica
·verificarea aptitudinilor fizice; aprecierea se face prin calificativ PROMOVAT / NEPROMOVAT.
Etapa  II – consta in proba scrisa de evaluare a cunostintelor (test grila)
Participa candidatii care au promovat etapa probelor de aptitudini si consta in sustinerea unui test grila la următoarele discipline de concurs:
·Limba romana
·Limba străina (franceza, engleza – la alegere).
Durata de scolarizare este de 2 ani, iar cei care promoveaza examenul de absolvire sunt avansati la gradul de agent de politie si li se asigura loc de munca in cadrul P.F.R.., repartizarea facandu-se in ordine strict descrescatoare a mediilor de absolvire si in raport de nevoile institutiei.
Detalii suplimentare privind institutiile de invatamant, criteriile, perioadele de inscriere, documentele necesare pentru dosar, tematica valabilă pentru concurs si baremele la probele fizice, se pot obtine la sediile inspectoratelor judetene ale Politiei de Frontiera – Birourile de Management Resurse Umane, la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera sau pe pagina de internet a Politiei de Frontiera : www.politiadefrontiera.ro.

Exit mobile version