Acasă Actualitate Atac armat într-un liceu din Australia

Atac armat într-un liceu din Australia

Cinci adolescenţi înarmaţi cu bâte de baseball şi cuţite au atacat azi un liceu din Sydney, spărgând geamuri, terorizând elevii şi profesorii, informează site-ul iht.com. Un profesor a fost lovit şi 18 elevi au suferit răni uşoare. Cei cinci, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost arestaţi după ce au intrat în forţă în Liceul Merrylands şi vor fi acuzaţi de atac armat şi alte infracţiuni şi riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare. Un profesor a fost internat la spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce a fost lovit cu o bâtă în cap în timp ce încerca să îi oprească pe atacatori, iar 18 elevi au fost trataţi pentru tăieturi provocate de cioburile de sticlă şi alte răni.
Poliţia au început deja ancheta şi i-au interogat pe suspecţi, a căror identitate nu a fost dezvăluită pentru că sunt minori, încercând să afle motivele acestui atac şi dacă au vizat o persoană anume. Poliţia a refuzat să spună dacă atacatorii frecventează cursurile liceului.
Incidentul s-a petrecut în cursul dimineţii, în jurul orei locale 9.00, când elevii şi profesorii se adunaseră în curtea şcolii. Când adolescenţii au început atacul, profesorii au dus repede elevii înapoi în clase, unde aceştia s-au adăpostit în spatele uşilor încuiate şi sub bănci. Atacul a durat numai şase minute. Poliţia a declarat că atacatorii au sfidat profesorii care au încercat să-i oprească, dar nu s-au opus acţiunii oamenilor legii după ce poliţia a venit şi că au predat armele fără să se opună.

Exit mobile version