12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Rufe la uscat, pe cablul de internet

În timp ce mulţi dintre noi se plâng de conexiunea la internet, care este mult prea lentă şi „cade“ când îţi e lumea mai dragă, există cineva în Suedia care a primit un cadou de invidiat, dar pe care nu l-a folosit cum ar fi trebuit. Protagonista este Sigbritt Lothberg, o bătrânică de 75 de ani, din Suedia, care beneficiază de cea mai rapidă conexiune din lume, dar pe care o foloseşte pentru a-şi usca rufele. Din câte se pare, fiul ei, unul dintre cei mai mari specialişti în internet din ţară, a ales-o pe septuagenară pentru a experimenta un nou tip de conexiune prin fibră optică. Aceasta permite internautului să navigheze cu 40 Gb pe secundă. În loc să descarce, de exemplu, un DVD în două secunde, bătrâna a preferat să utilizeze cablul pentru a-şi usca rufele. „Folosesc foarte des cablurile pentru a usca rufele, deoarece sunt lungi şi se încălzesc repede“, s-a justificat Sigbritt.

Fără sex până la salariu

După ce cinci luni la rând nu şi-au primit salariile, soţiile evreilor ultraortodocşi din Israel au decis să ia măsuri. După cum informează Tgcom, doamnele au decis să nu mai întreţină nici un fel de raport sexual până nu îşi vor recupera banii. În acest fel, ele doresc să protesteze împotriva întârzierii plăţii a salariilor pentru angajatele din „mikve“, baia rituală evreiască, unde toate femeile ar trebui să se purifice cel puţin o dată pe lună, printr-o abluţiune (spălare rituală a corpului), pentru a putea astfel să întreţină relaţii cu partenerii. „Vom opri abluţiunile, deci, fără sex!“, a anunţat avocata Batia Kahane-Dror. Astfel de băi există în toate cartierele şi chiar şi evreicele laice trebuie să ajungă aici măcar o dată în viaţă pentru a obţine un certificat indispensabil pentru oficierea unei căsătorii.

Angajatele care lucrează în aceste băi publice primesc de obicei un salariu mic, plătit de consiliile religioase, care, la rândul lor, depind de Ministerul Cultelor. În ultimele cinci luni, din motive birocratice, salariile nu au mai fost achitate. În aceste condiţii, angajatele sunt puse într-o situaţie dificilă, pentru că, fiind evreice ortodoxe, nu îşi permit să închidă aceste băi, privând mii de femei de dreptul de a se purifica lunar.

Eva Mendes, împlinită pe plan sentimental

După câteva săptămâni petrecute la dezintoxicare, frumoasa actriţă Eva Mendes pare să îşi fi găsit liniştea alături de familie. „Soarele a răsărit din nou. E rândul meu acum. Sunt bucuroasă să profit de timpul liber pe care îl am la dispoziţie. Îmi petrec vremea alături de familie, mă duc la sala de fitness şi încerc să am mai multă grijă de mine. Anul acesta a fost foarte bun pentru mine, pentru că am învăţat să mă relaxez“, a mărturisit actriţa. În plus, Mendes, care are o relaţie, afirmă că şi pe plan sentimental are tot ce şi-a dorit. „Sunt foarte împlinită şi pe plan afectiv. George a fost mereu alături de mine“, a declarat Eva.

La călcat sub apă

Australienii au stabilit un record inedit. După cum informează Krone.at, 72 de scafandri, dotaţi cu mese şi fiare de călcat fără cablu, dar şi cu nişte rufe şifonate, s-au scufundat în apă, pentru a-şi dovedi supremaţia la „extreme ironing“ (călcat extrem). La o adâncime de peste trei metri şi într-o apă cu temperatură scăzută, scafandrii au călcat simultan mai multe rufe, sperând că astfel vor intra în Cartea Recordurilor. „A fost foarte frig şi cred că sunt nebuni dacă s-au încumetat să facă aşa ceva“, a declarat consilierul local Tom O’Connor, care a supravegheat evenimentul. În schimb, Debbie Azzopardie, organizatorul ineditei încercări, a fost extrem de încântat de experienţă: „Câţiva peşti au trecut pe lângă noi, a fost formidabil!“.

James Bond, pus pe fugă de un primar

Cunoscutul actor britanic Daniel Craig, care îl interpretează pe Agentul 007 în cel mai recent film cu James Bond, a fost atacat de primarul oraşului în care se desfăşurau filmările. După cum informează Tgcom.it, Carlos Lopez a dat buzna pe platourile de filmare a noii producţii dedicate celebrului agent şi a vrut să sară la gâtul lui Daniel Craig, care se afla în acel moment în maşină, cu ucraineanca Olga Kurilenko, partenera sa din peliculă. Din fericire, forţele de ordine au intervenit imediat şi primarul a fost arestat. Din câte se pare, edilul era furios că micul oraş chilian Sierra Gorda era prezentat drept o localitate din ţara rivală, Bolivia. Recalcitrantul primar a povestit că, atunci când a dorit să îl lovească, Daniel a fugit mâncând pământul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU