10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Femeii şi Ziua Bărbatului ar putea deveni sărbători legale

Ziua Femeii şi Ziua Bărbatului ar putea deveni sărbători legale

Ziua Femeii şi Ziua Bărbatului ar putea deveni sărbători legale, potrivit unui proiect de lege întocmit pe baza unei iniţiative cetăţeneşti, care prevede instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Bărbatului şi declararea celor două date drept sărbători legale.
În expunerea de motive a iniţiativei legislative se arată că, deşi femeia şi bărbatul sunt consideraţi egali, este "curios" faptul că numai femeia are o zi dedicată ei, nu şi bărbatul. Mai mult, se precizează că, dacă Ziua Femeii este şi ziua mamei, Ziua Bărbatului va fi şi ziua tatălui. Pentru această sărbătoare este propusă ziua de 5 mai, care ar urma să fie şi una liberă. "Studii şi statistici internaţionale atestă faptul că românii au cea mai accentuată stare de stres din Europa. Un popor stresat poate deveni, în timp, neproductiv. Introducerea a două sărbători legale ar putea avea un efect benefic pe termen lung: ziua liberă ar asigura un moment binevenit de respiro, pe deplin legitimat, în urma căruia cu toţii am reveni mai motivaţi la activităţile obişnuite", se arată în expunerea de motive, citată de NewsIn.
În plus, iniţiatorii spun că "România are cele mai puţine sărbători legale din întreaga Uniune Europeană: doar opt zile pe an". "Slovenia are 18, Slovacia 15, Bulgaria 13, Polonia 12, Austria 15, Malta 14, Franţa 11 etc.".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS