12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Iliescu recunoaşte că PSD sprijină guvernul Tăriceanu

Ion Iliescu recunoaşte că PSD sprijină guvernul Tăriceanu

Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi, în comuna gălăţeană Pechea, că PSD a sprijinit Guvernul Tăriceanu pentru a aduce echilibru pe scena politică şi a precizat că, dacă social-democraţii nu şi-ar fi asumat acest rol, România "se ducea dracului de râpă".
"Fără susţinerea PSD, Guvernul n-ar fi rezistat. I-am sprijinit ca să fie stabilitate în ţară că, dacă îi lăsam să guverneze numai cu ciondăneala aceasta permanentă dintre preşedinte şi premier, dintre palate, se ducea dracului de râpă ţara aceasta. Am căutat să aducem ceva element de echilibru şi stabilitate în ţară", a declarat Ion Iliescu, citat de NewsIn.
Preşedintele onorific al PSD a amintit şi de conflictele interne din sânul Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD, care s-au încheiat cu dizolvarea acelei structuri. "Ce au realizat în aceşti trei ani de zile? Nici măcar ei n-au putut să fie solidari. Ei s-au spart, liberalii de PD", a spus Iliescu.
În acelaşi timp, social-democratul a lansat o serie de critici la adresa dreptei din România. Predominantă în discursul său a fost antiteza dintre echitatea socială promovată de formaţiunile de stânga şi elita îmbogăţită a dreptei. "PD-ul care s-a vizat partid social democrat, făcea parte din Internaţionala Socialistă şi, peste noapte, şi-a schimbat culoarea. E partid de dreapta. Partid de dreapta înseamnă partidul bogaţilor. Asta face diferenţa dintre stânga şi dreapta", a afirmat preşedintele onorific al PSD. Iliescu a revenit apoi constant la această temă, spunând că "bogaţii sunt mai bogaţi, iar săracii fac copii", că "PSD este partidul care luptă împotriva sărăciei" sau asociind PNL cu afacerile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU