13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Licitaţii turbo

Nici n-a terminat de îndosariat bine bugetul pe 2008, că Primăria Craiova a şi mâncat pe pâine cinci licitaţii, semnând deja contractele. Alte trei, în stare să bată până şi recordul de viteză, sunt pregătite pentru parafat.

Lucrările de modernizare a străzilor din Craiova, de aproape 24 de milioane de lei, au fost în mare parte atribuite. Adjudecarea banilor publici s-a produs în aşa mare viteză, că Primăria Craiova n-a mai apucat să publice caietele de sarcini sau anunţurile de atribuire. Ţinând cont şi de faptul că bugetul Craiovei a fost legalizat în a doua jumătate a lunii februarie şi că procedura de licitaţie prevede termene de cel puţin două săptămâni între publicarea anunţului de licitaţie şi deschiderea ofertelor, precum şi între data stabilirii câştigătorilor şi termenul-limită de depunere a eventualelor contestaţii, rezultă că adjudecarea s-a realizat în timp record.

Şefa Serviciului achiziţii publice, Sabina Dumitru, spune că funcţionarii angrenaţi în procedurile de licitaţie sunt prea ocupaţi ca să mai şi pună pe internet informaţii despre banii publici. „Avem foarte multe licitaţii, nici nu am avut timp să publicăm anunţurile de atribuire“, a spus Sabina Dumitru. Potrivit directorului Direcţiei programe de dezvoltare, Sever Bordu, până acum au fost semnate contracte pentru modernizarea a cinci străzi, plus alte câteva pentru lucrările de întreţinere a drumurilor. „Au fost semnate contractele pentru modernizarea străzilor şi trotuarelor de pe străzile Brestei, A.I. Cuza, 1 Mai, Tudor Vladimirescu şi Constantin Lecca“, a declarat ieri Sever Bordu.

Abonaţii bugetari

Până acum s-au abonat la banii contribuabililor pentru 2008 clienţii obişnuiţi: Domarcons SA, în tandem cu SCT Bucureşti, pentru strada Brestei – 2,25 milioane de lei; SCT Bucureşti, pentru strada A.I. Cuza – 2,69 milioane de lei; SCT Bucureşti, din nou, pentru strada Tudor Vladimirescu – 1,7 milioane de lei; Ancorad SA, pentru bulevardul 1 Mai – 7,02 milioane de lei; Erpia SA, pentru strada Constantin Lecca – 1,17 milioane de lei. Lucrările au şi fost demarate pe străzile Brestei şi A.I. Cuza. Potrivit unor surse din Primăria Craiova, aceleaşi societăţi, în diverse combinaţii, s-au înscris şi la adjudecarea lucrărilor de reabilitare a străzilor 1 Decembrie, unde primăria pune în joc 1,7 milioane de lei, Unirii, cu 4,69 milioane de lei, şi Doljului, pentru 2,26 milioane de lei. Alte cinci milioane de lei au fost deja distribuite aceloraşi firme pentru astuparea gropilor din străzile Craiovei. De precizat că, în 2008, Domarcons şi SCT Bucureşti mai au de lucrat pe bulevardul Nicolae Titulescu, pentru aproape şase milioane de lei, în cadrul unui proiect început anul trecut, plătit în total cu 14,8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU