21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA intră pe firul investiţiei Nokia

DNA intră pe firul investiţiei Nokia

Consiliul Judeţean Cluj a primit ieri o solicitare din partea DNA – Serviciul Teritorial, prin care i se cere să pună la dispoziţie întreaga documentaţie privind negocierea şi semnarea contractului de asociere în participaţiune cu firma Nokia, în vederea construirii fabricii de la Jucu.

 

Preşedintele CJ Cluj, Marius Nicoară, a declarat că a solicitat deja departamentelor din cadrul aparatului propriu al CJ implicate în negociere, cât şi SC Tetarom SA, care administrează parcul industrial Nokia Village, să pregătească şi să înainteze DNA copia tuturor documentelor solicitate.

DNA susţine că Serviciul Teritorial Cluj nu anchetează contractul sau negocierea dintre Consiliul Judeţean şi Nokia, ci unele afaceri cu terenuri din comuna clujeană Jucu, unde concernul finlandez a construit fabrica.

„Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum, în mod eronat, a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, citat de agenţii de presă şi posturi de televiziune“, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Procurorii anticorupţie au informaţii cu privire la faptul că unele persoane care au aflat că se va construi fabrica Nokia au cumpărat terenuri şi au obţinut ulterior foloase necuvenite.

„În realitate, investigaţia DNA priveşte împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să deschidă o fabrică pe acele terenuri.

Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloase necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţionate.

În acest scop, Serviciul Teritorial Cluj a solicitat informaţii şi documente atât Consiliului Judeţean Cluj, cât şi altor instituţii publice“, se mai arată în documentul citat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU