6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAncheta în cazul lui Decebal Traian Remeş a fost finalizată

Ancheta în cazul lui Decebal Traian Remeş a fost finalizată

Procurorii anticorupţie au finalizat ancheta în cazul fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş, acestuia fiindu-i prezentat astăzi materialul de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.
Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş s-a prezentat azi la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care este acuzat pentru trafic de influenţă, în legătură cu primirea sumei de 15.000 de euro, el fiind filmat în timp ce a primit de la Ioan Avram Mureşan (fost deputat ţărănist între 1992-1996 şi fost ministru al Agriculturii şi Alimentaţiei în Guvernul CDR, între 1996-2000 – n.r.) un plic pentru a interveni pentru omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.
La intrarea în sediul DNA, azi, în jurul orei 13.30, Remeş a refuzat să facă declaraţii. Fostul demnitar a părăsit sediul DNA după patru ore, el nefăcând niciun comentariu cu privire la convocarea sa de către procurori anticorupţie, în schimb avocatul său a declarat jurnaliştilor că "au băut o cafea cu procurorii".

Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurator asupra unui apartament din Baia Mare aparţinând fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, susţin surse judiciare.

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş a mai fost audiat de procurorii anticorupţie şi la începutul lunii februarie, acesta refuzând atunci să facă vreo declaraţie privind motivul chemării sale.
Decebal Traian Remeş este cercetat alături de fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.
Potrivit DNA, procurorii efectuează cercetări faţă de Ioan Avram Mureşan pentru complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă prevăzute de articolul 61 din Legea 78/2000 privind fapte de corupţie şi faţă de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă.
"Din probele administrate până în prezent de procurori a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2007, învinuitul Mureşan Ioan a înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 de lei şi a sumei de 15.000 euro de la învinuitul Ciorbă Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului român, pentru ca acesta din urmă să favorizeze firmele omului de afaceri la licitaţii publice organizate de instituţii publice aflate în subordinea demnitarului. În acelaşi scop, învinuitul Ciorbă Gheorghe, prin intermediul lui Mureşan Ioan a promis că va oferi şi un autoturism de lux", potrivit unui comunicat al DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU