7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficant de argint viu, prins de poliţişti

Traficant de argint viu, prins de poliţişti

Un tânăr de 21 ani din Valea Jiului riscă să-şi petreacă următorii ani în spatele gratiilor pentru că a încercat să-şi rotunjească veniturile din trafic cu mercur. Bărbatul este suspectat că ar fi încercat să vândă aproape două kilograme de mercur, substanţă toxică în schimbul căreia ar fi trebuit să primească suma de 500 lei.
Tânărul a fost depistat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani în apropierea unui restaurant din localitate. Acesta avea asupra sa o plasă în care poliţiştii au găsit o sticlă de 0,33 litri. Circa un sfert din conţinutul sticlei era umplut cu o substanţă de culoare alb-argintie, posibil mercur alb. „În urma cântăririi sticlei, s-a stabilit că aceasta avea cantitatea totală de 1,865 kilograme, substanţa în cauză fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor şi trimisă către Institutul Naţional de Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani, în vederea expertizării”, a declarat subinspectorul de poliţie Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara.
Pentru prinderea tânărului, poliţiştii au acţionat în baza unor informaţii primite de la echipa unei televiziuni din Petroşani. Oamenii legii nu au stabilit deocamdată cum a intrat tânărul în posesia mercurului, acesta fiind oscilant în declaraţii, însă cercetările continuă pentru clarificarea acestui aspect. În cauză s-a întocmit dosar penal, hunedoreanul fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de substanţe toxice. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsa închisorii între 3 şi 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS