11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNedelescu, dat afară din PRM

Nedelescu, dat afară din PRM

PRM a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că Gheorghe Nedelescu a fost dat afară din partid pentru acte de corupţie şi dezinteres faţă de problemele cetăţenilor. Prezentăm mai jos comunicatul PRM.

 

„Conducerea PRM a decis excluderea din partid a viceprimarului municipiului Craiova, Gheorghe Nedelescu, pentru acte de corupţie şi dezinteres faţă de problemele cetăţenilor. Cercetarea efectuată de Comisia Centrală de Cadre a PRM a stabilit că, în cei aproape patru ani de când ocupă funcţia de viceprimar al Craiovei, având, printre responsabilităţi, spaţiile locative şi licitaţiile (veritabile „mine de aur“), numitul Gheorghe Nedelescu a realizat o avere imensă, exclusiv prin fraudă şi trafic de influenţă. Astfel, el are două vile luxoase (una lângă Craiova şi alta în Craiova, pe care a făcut-o pentru fiica sa), un apartament proprietate personală, de 100 mp, în municipiu, pe b-dul Carol I (pe care l-a închiriat, pe bani grei), un Jeep Hyunday şi numeroase alte bunuri. De asemenea, Nedelescu a făcut o suită de ilegalităţi, prin schimbarea unor terenuri din comuna Cârcea, pentru care a primit un teren central, mult mai scump, în centrul Craiovei. Din «zestrea» la vedere pe care o deţine Nedelescu mai face parte şi spaţiul comercial «Conflux Top Chic», obţinut tot ilegal. Acelaşi Nedelescu este unul dintre «rechinii» care au prăduit Staţiunea balneoclimaterică Govora – tot prin manevre frauduloase, el a pus mâna pe un număr mare de acţiuni la societatea respectivă, pe care le-a vândut, primind 430.000 de euro (conform Declaraţiei de Avere de la începutul anului 2007), sumă care s-a mărit la 490.000 de euro în septembrie 2007, pentru ca în 2008 în Declaraţia de Avere să mai figureze doar cu 120.000 de euro, la care se adaugă 30.000 de euro, depuşi la Volksbanc. De altfel, în declaraţiile de avere, Gheorghe Nedelescu se încurcă în minciuni. Principala sursă de venit («bani negri») a lui Nedelescu este firma GECOROM, condusă de Paul Mandea, fost director general la Energo Construcţii – în mod concret, Nedelescu ajută firma respectivă să câştige, abuziv, cele mai bănoase licitaţii, pe care aceasta le dă, apoi, în antrepriză, după care aşa-zisul viceprimar primeşte şpaga de rigoare.

Averea lui Gheorghe Nedelescu e cu mult mai mare, el având şi alte proprietăţi, pe care le deţine prin interpuşi. În următoarele zile, PRM va depune o plângere penală, la Parchet, pentru anchetarea fărădelegilor grave pe care le-a săvârşit Gheorghe Nedelescu. Pentru un parvenit ca Nedelescu, care joacă un teatru ieftin, «Cetatea Banilor» nu înseamnă altceva decât o sursă de bani nemunciţi. În ceea ce priveşte proasta gestionare a problemelor cetăţeneşti de către Nedelescu, ea este de notorietate în Craiova.

Iată tot atâtea motive pentru care un astfel de ciocoi lacom şi cu două feţe, ca acest Gheorghe Nedelescu, nu are ce căuta în PRM. N-au decât să-l ia alţii şi să defileze cu el la alegerile locale. Dar ne îndoim, având în vedere dezvăluirile şocante care vor urma“.

Biroul de Presă al PRM

9 martie 2008

Nedelescu: Nu mă pot da afară

Contactat telefonic, Gheorghe Nedelescu a fost surprins să afle că a fost dat afară din partid. „Acum aflu de acest lucru. Dacă m-au dat afară acum, ce să fac, să plâng? Le respect decizia. De acum încolo o să mă gândesc să văd la ce partid mă duc. Au simţit ei o nemulţumire a mea pentru cum tratau problemele la nivel naţional“, a spus Nedelescu. Viceprimarul Craiovei, demisionar din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, a precizat că nu putea fi dat afară decât în urma unei şedinţe de Consiliu Naţional. „Eu sunt membru al Biroului Permanent, deci puteam fi dat afară doar de un for superior. Cât despre acuzaţii, sunt numai minciuni. Ăsta e stilul lor“, a spus Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII