Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Dascălu adună dovezi împotriva excluderii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Constantin Dascălu, e în căutare de dovezi împotriva excluderii sale din PC. Potrivit vicelui, înştiinţarea privind excluderea sa din rândurile conservatorilor a venit abia pe 6 martie, la aproape trei săptămâni după ce Biroul Judeţean al PC a luat decizia de a-l da afară. „Deocamdată, adun informaţii pentru că am dreptul să contest decizia de excludere la 30 de zile după înştiinţare şi am destule dovezi că hotărârea a fost nestatutară“, a spus Dascălu.

Reamintim că, pe 17 februarie, filiala doljeană a PC a luat hotărârea de a-l exclude din rândurile membrilor pe fostul preşedinte al organizaţiei, Constantin Dascălu, după ce acesta s-a declarat simpatizant al PD-L şi a fost prezentat chiar într-o conferinţă de presă ca vicepreşedinte al PD-L Dolj.

Cristina BÎŢU

Nu se mai fac angajări în administraţie

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală şi cei ai guvernului au decis ca angajările în administraţie să fie sistate în anul 2008, dar să nu fie îngrădit accesul funcţionarilor la unele sporuri şi drepturi.

Potrivit unui comunicat de presă al federaţiei, principalul subiect de discuţie dintre sindicalişti şi reprezentanţii guvernului a fost acordarea, şi în 2008, a unor sporuri şi drepturi pentru funcţionarii publici şi personalul contractual încadrat în administraţia publică, pe care executivul intenţiona să le elimine printr-o ordonanţă de guvern.

Totodată, cele două părţi au stabilit şi sistarea angajărilor în administraţia publică pe tot parcursul anului 2008.

Adrian DINU

Alegeri locale, cu sume transparente

Alegerile locale se apropie, iar fiecare dintre aspiranţii la fotoliul Primăriei Drobeta Turnu Severin începe să iasă în faţă cu lucruri noi, care necesită mulţi bani cheltuiţi.

Unii sunt de părere că în perioada premergătoare alegerilor locale trebuie să dea dovadă de foarte multă transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public.

Primul care a deschis acest subiect este preşedintele PC Mehedinţi şi totodată vicepreşedinte al consiliului judeţean, Gheorghe Florescu. Potrivit lui Florescu, această preocupare trebuie să existe mai ales pentru actualii primari şi viceprimari care vor candida pentru un nou mandat, în vederea înlăturării oricărei suspiciuni de deturnare a banilor din bugetele locale.

„În anii trecuţi, au fost aduse multe acuzaţii că anumite persoane au utilizat fondurile comunitare în scopuri propagandistice şi nu pentru rezolvarea priorităţilor cetăţenilor“, a spus Florescu.

Este necesar ca dirijarea banilor, chiar şi către obiectivele de interes, planificate în programele economice şi sociale aprobate de consiliile locale, să se facă la vedere, iar sumele de bani cheltuite în campaniile electorale individuale ale candidaţilor să fie identice cu cele declarate oficial de mandatarii partidelor din care provin aceştia.

Alin Ghiciulescu

Hipermarket în locul unei fabrici
de cărămidă

Un nou hipermarket va fi construit în zona de nord a municipiului Târgu Jiu, pe locul unde a funcţionat fabrica de cărămida „Unirea“, care a intrat în faliment, iar apoi a fost demolată. Magazinul va avea o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus că a fost depusă autorizaţia de construire în vederea începerii lucrărilor. Hipermarket-ul va fi ridicat de compania Liedl din Germania, care ocupă locul doi în Germania la comercializarea produselor low-prices.

Alin ION

Exit mobile version