16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocuri de armă pentru reţinerea unor cetăţeni ucraineni

Focuri de armă pentru reţinerea unor cetăţeni ucraineni

Politistii de frontiera satmareni au folosit armamentul din dotare, in conditii legale,  pentru retinerea unui grup de cetateni ucraineni care incercau sa intre ilegal in tara noastra, cu intentia de a introduce  tigari de contrabanda.
Noaptea trecută, politistii de frontiera din cadrul SPF Tarna Mare, jud. Satu Mare, au observat, pe timpul efectuarii misiunii de supraveghere, la aproximativ 200 m de linia de frontiera, un grup, format din trei persoane care, profitand de lasarea intunericului, incercau sa intre pe teritoriul tarii noastre.
Grupul a fost somat verbal de poliţiştii de frontieră, însă persoanele au ignorat somaţiile şi, folosindu-se de acoperirile din teren, au încercat să fugă peste frontieră, înapoi pe teritoriul ucrainean. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor verbale ale poliţiştii de frontieră, a fost deschis foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin.
 A fost reţinut unul dintre barbati, ceilalţi doi reuşind să fugă înapoi pe teritoriul Ucrainei. Persoana reţinută a fost identificată ca fiind cetateanul ucrainean Nicalai K., in varsta de 28 ani. Acesta a declarat că miercuri seara, împreună cu alţi doi cetăţeni ucraineni, a pornit din Petrova, Ucraina, spre România, intenţionând să introducă ilegal, peste frontiera verde, 6 baxuri de ţigări marca Ronson, ce urmau sa ajunga la un cetatean roman.
El si ceilalţi doi ucraineni au adus ţigările până la frontieră, le-au lăsat pe teritoriul statului ucrainean şi au trecut ilegal în România pentru a studia traseul pe care aveau să transporte ţigările. Însă imediat după ce au ajuns pe teritoriul ţării noastre au fost observaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tarna Mare.
Cetateanului ucrainean i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.
Totodată, poliţiştii de frontieră sătmăreni, împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene, continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS