16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiuariu, din nou la DNA

Chiuariu, din nou la DNA

Fostul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu, s-a prezentat din nou astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), însoţit de avocatul său, pentru a fi audiat. Chiuariu a fost şi pe 15 februarie la DNA pentru audieri în dosarul "Poşta", în care este vizat şi fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy, dar şi directorul general al Poştei Române, Dan Mihai Toader.
Tudor Chiuariu a demisionat din funcţie la 10 decembrie 2007, după ce preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la premier, cerându-i să facă un "act politic inteligent" şi să îl remanieze pe ministru. Dealtfel, şeful statului a avizat începerea urmăririi penale de către procurorii anticorupţie atât împotriva lui Chiuariu, cât şi a lui Zsolt Nagy, ambii cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial pentru altul, în dosarul nr. 240/P/2007.
Cercetările procurorilor vizează modul în care cei doi, pe vremea când erau miniştri, au avizat o hotărâre de guvern ce privea legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, la legalitatea unor asocieri ale acestei instituţii sau ale angajaţilor săi, în diferite societăţi comerciale, şi cu privire la posibila fraudare a patrimoniului public şi privat al statului, ca urmare a acestor activităţi.
Astăzi, la ieşirea de la audieri, Chiuariu nu a vrut să le spună jurnaliştilor în ce probleme a fost chestionat de procurori.Pentru a evita răspunsul, a încercat să facă o glumă, spunând că s-a prezentat la DNA pentru a da declaraţii în legătură cu dosarul Flota despre care procurorii i-au spus că este închis, după care s-ar fi oprit la bufet ca să manânce "spanac".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS