16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVirgin Atlantic a experimentat primul zbor cu biocombustibil

Virgin Atlantic a experimentat primul zbor cu biocombustibil

Compania aeriană Virgin Atlantic a efectuat astăzi primul zbor comercial cu o aeronavă alimentată cu biocombustibil, într-o încercare de a demonstra că acest tip de combustibil produce mai puţine emisii de dioxid de carbon decât unul obişnuit.

"Datorită acestui experiment, compania Virgin Atlantic va putea folosi biocombustibil pentru avioanele sale mai repede decât am estimat", a declarat preşedintele companiei, Sir Richard Branson, înainte ca aeronava Boeing 747 alimentat cu bio-combustibil să decoleze de pe Aeroportul Heathrow către Aeroportul Schiphol din Amsterdam. "În urma acestui zbor demonstrativ se va confirma faptul că biocombustibilii pot face ca nivelul emisiilor de dioxid carbon să se reducă în mod semnificativ", a mai spus Sir Richard Branson.

Unii specialişti au lăudat iniţiativa de a experimenta zboruri folosind bio-combustibili, dar alţii au criticat acest gen de testare, catalogându-l drept o manevră publicitară şi considerând că un astfel de experiment ar putea fi interpretat ca şi cum oamenii de ştiinţă s-ar îndoi de beneficiile pe care bio-combustibilii le au asupra mediului înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS