10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Olteţ, ruptă de parcări

Strada Olteţ, ruptă de parcări

Centrul Craiovei este de ieri sub asaltul pichamerelor. Primăria a atribuit până acum amenajarea parcărilor pe străzile Mihai Viteazul şi Olteţ şi a susţinut licitaţia pentru întreţinerea drumurilor.

 

Zona de miazăzi a parcului din faţa primăriei a intrat în proces de transformare. Tronsonul din strada Olteţ care se învecinează cu English Park a fost închis, carosabilul şi o bandă din trotuarul de pe partea sudică urmând să fie desfiinţate. În locul lor vor răsări 44 de locuri de parcare, cu acces din strada C.S. Nicolăescu-Plopşor. Investiţia se ridică la 258.000 de lei şi are ca termen de finalizare 20 martie. Firma care a câştigat licitaţia, Domarcons SA, este obligată prin contract să mai realizeze 42 de parcări pe strada Mihai Viteazul, între străzile Unirii şi Ion Maiorescu, până la mijlocul lunii iunie, contra sumei de 296.000 de lei. „Cu siguranţă că termenele vor fi respectate. Nu sunt lucrări de anvergură. Noi pregătim terenul şi, din momentul în care temperaturile ne vor permite să pornim staţia de asfalt, vor fi suficiente câteva zile pentru a finaliza lucrarea. Cel mai probabil, la începutul lunii martie“, a spus Dan Dumitru, directorul Domarcons.

Drumul de legătură în două sensuri dintre străzile Theodor Aman şi C.S. Nicolăescu-Plopşor dispare. „Acea porţiune de stradă era oricum folosită mai mult ca parcare. Era o dezordine de nedescris: maşini parcate pe trotuare şi pe câte două rânduri, circulaţie în două sensuri, dar pe o singură bandă, adică numai blocaje etc. Aşa cred că şi pietonii, şi proprietarii de maşini vor fi mai mulţumiţi. În plus, aleea de acces în parcare poate fi utilizată ca sens unic, pentru aceia care vor neapărat să ajungă de pe o stradă pe alta“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.

640 de gropi adevărate

Împotriva celor 640 de gropi identificate în majoritatea intersecţiilor din Craiova, primăria a organizat zilele trecute şi licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere stradală. Rezultatul nu este cunoscut încă şi, conform procedurii, autorităţile vor mai avea de aşteptat două săptămâni, după ce stabilesc câştigătorii, până se scurg termenele pentru contestare prevăzute în legislaţie.

„Această metodă nu este benefică pentru Craiova şi suntem hotărâţi să renunţăm la ea. O să vedem cum putem să atribuim legal activitatea de întreţinere regiei noastre de administrare a domeniului public. Aşa, n-o să mai pierdem timp cu proceduri şi cu urmăritul nu ştiu câtor firme prin toată Craiova“, a mai arătat primarul Craiovei, Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII