7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu n-a vrut să renunţe la UDMR

Tăriceanu n-a vrut să renunţe la UDMR

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat ieri că nu este de acord cu scoaterea UDMR de la guvernare, în ciuda poziţiei pro Kosovo a maghiarilor, din cauza posibilei reacţii generate de o asemenea măsură. „Nu aş vrea ca declaraţia de independenţă a autorităţilor de la Pristina să genereze în România o reacţie care să ne ducă înapoi cu 20 de ani. Cred că în România nu există nici un fel de risc ca o situaţie ca aceea din Kosovo să se reproducă aici. România este stat membru UE şi NATO şi în cadrul acestor organizaţii o astfel de întâmplare, precum cea din Kosovo, nu se poate accepta“, a argumentat Tăriceanu.

Premierul susţine că eliminarea UDMR de la guvernare ar duce la o radicalizare a discursului maghiarilor, pe când acum, fiind parteneri de guvernare, ar fi mai uşor de controlat. O asemenea poziţie a fost însă aspru criticată de membri marcanţi ai PNL. Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut luni premierului Tăriceanu să scoată UDMR de la guvernare întrucât liderii Uniunii nu au fost solidari cu decizia executivului în problema Kosovo. „Nu trebuie să ne jucăm cu astfel de lucruri“, i-ar fi transmis vicepreşedintele liberal şefului său de partid.

O poziţie similară a avut şi senatorul liberal Radu Câmpeanu, care a declarat că UDMR ar trebui să părăsească guvernul în condiţiile în care continuă să ceară recunoaşterea independenţei Kosovo de către România.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII