12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArhiva Casei de Pensii Olt riscă să ajungă în stradă

Arhiva Casei de Pensii Olt riscă să ajungă în stradă

Zeci de mii de dosare ce aparţin Casei Judeţene de Pensii Olt vor ajunge în stradă, în cazul în care autorităţile nu vor pune la dispoziţie un loc în care să fie depozitate.

 

Arhiva Casei de Pensii Judeţene Olt se află într-o clădire aparţinând Colegiului Naţional „Ion Minulescu“, însă în doar câteva zile ea trebuie mutată întrucât etajul al II-lea, unde sunt acum dosarele, intră în renovări. De teamă că va ajunge cu arhiva în stradă, conducerea instituţiei a cerut ajutorul prefectului, care va cere astăzi sprijin consiliului judeţean în rezolvarea acestei probleme.

Pensionarii vor fi puşi pe drumuri

Singurele clădiri disponibile în Slatina sunt fostul centru de plasament „Zorile“ şi cea în care funcţiona Centrul Militar Judeţean. Ele se află în patrimoniul CJ, instituţie care a manifestat un dezinteres total în această problemă. „Am solicitat un spaţiu în cele două clădiri ale CJ pentru care să plătim chirie, numai să avem unde să mutăm arhiva. Ni s-a spus că nu sunt spaţii, iar acum am făcut din nou solicitări scrise şi aşteptăm răspunsurile. Avem dosare ce conţin acte importante şi nu avem unde să le mutăm“, a spus Silvia Drăghici, directoarea CJP.

Aceasta a adăugat că arhiva ar fi trebuit mutată încă din luna ianuarie, dar că, din lipsă de spaţiu, ea a fost lăsată până acum la Liceul „Minulescu“. În numai câteva zile, munca angajaţilor CJP, care au lucrat nenumărate zile pentru a pune dosarele în ordine, se poate duce de râpă. De asemenea, bătrânii care vin zilnic să depună dosare pentru obţinerea de diverse ajutoare financiare se vor vedea în situaţia de a fi puşi pe drumuri. „Noi avem nevoie de diverse documente din dosarele respective pentru că vin zilnic vârstnici care solicită unele drepturi sau ajutoare financiare. Nu putem să punem oamenii pe drumuri pentru un act pe care noi îl avem în arhivă, dar la care nu vom avea acces dacă nu avem unde să depozităm dosarele“, a mai afirmat Drăghici.

Prefectul încearcă să intervină

Proaspăt instalat în funcţia de prefect al judeţului, Nicolae Ştefan şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta CJP să găsească o soluţie. „Veniţi luni (astăzi – n.r.) la prefectură şi vom merge împreună la consiliul judeţean să vedem cum putem rezolva problema“, a invitat-o vineri prefectul pe şefa CJP.

Nici nu a deschis bine subiectul arhivei conducerea CJP, că aceeaşi problemă a fost ridicată, în cadrul întrunirii Colegiului Prefectural, şi de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). „Şi noi avem aceeaşi problemă. Angajatele noastre abia mai au loc să îşi pună scaunele la birouri din cauza maldărelor de dosare. În curând vom desfiinţa scaunele şi vor sta pe dosare, că nu mai avem unde să le depozităm“, a spus Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM. El a precizat că se va prezenta astăzi la prefectură, în speranţa că va obţine şi AJOFM un spaţiu de depozitare a arhivei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS