10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia denunţă independenţa Kosovo

Rusia denunţă independenţa Kosovo

Rusia a cerut astăzi ONU şi NATO să acţioneze "fără întârziere" pentru a anula proclamarea independenţei Kosovo, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Moscova a solicitat şi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU şi a denunţat declararea independenţei Kosovo.

Declararea unilaterală a independenţei Kosovo constituie "o încălcare a suveranităţii Serbiei", precum şi a "Cartei ONU şi a Rezoluţiei 1.244 a Consiliului de Securitate", afirmă un comunicat al Ministerului rus de Externe.

"Aşteptăm ca misiunea ONU în Kosovo şi forţele NATO pentru Kosovo să ia măsuri imediate, conform mandatului lor (…), inclusiv prin anularea deciziilor luate de organele de autoadministrare de la Priştina şi prin adoptarea de măsuri administrative severe împotriva acestora", adaugă comunicatul oficial.

"Rusia cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate, pentru analizarea situaţiei şi adoptarea de măsuri decisive şi eficiente pentru revenirea la procesul de reglementare politică, în conformitate cu Rezoluţia 1.244", precizează MAE rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS