13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoris Tadici: Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo

Boris Tadici: Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo

Preşedintele sârb, Boris Tadici, a declarat astăzi, într-un comunicat, că Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo.

"Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo. Serbia a reacţionat şi va reacţiona prin toate mijloacele paşnice, diplomatice şi legale, pentru a anula acest act comis de instituţiile din Kosovo", conform declaraţiei lui Tadici.

"Pentru cetăţenii din Serbia, pentru Serbia, nu există şi nu va exista niciodată un stat marionetă al Kosovo pe teritoriul său", a apreciat la rândul său premierul Voislav Koştuniţa.

"Serbia nu va recurge niciodată la violenţă şi aceasta este unica abordare pe care o putem utiliza pentru a ne continua lupta legitimă pentru a păstra integritatea ţării noastre", a subliniat preşedintele.

Tadici a cerut "instituţiilor internaţionale din Kosovo să anuleze imediat acest act care contravine principiilor fundamentale ale legislaţiei internaţionale".

"Fac apel la raţiune către toţi cetăţenii noştri din Serbia şi Kosovo. Statul sârb va lua toate măsurile responsabile pentru a fae tot ce îi stă n putere pentru a anula această independenţă proclamată arbitrar şi ilegal", a adăugat Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS