13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePana de curent a băgat poliţia în priză

Pana de curent a băgat poliţia în priză

Bezna care a cuprins joi seară o mare parte din Craiova a scos echipaje suplimentare de poliţie pe stradă. Haosul provocat de CEZ s-a extins, la 112 înregistrându-se apeluri de urgenţă despre oameni blocaţi în lifturi.

 

O mare parte din centrul oraşului, cartierele Craioviţa Nouă, Brazda lui Novac, Rovine, Calea Bucureşti şi Bariera Vâlcii au rămas joi seară în întuneric din cauza unei avarii la o staţie electrică a CEZ Distribuţie. Craiova a paralizat. Semafoarele electrice s-au oprit. Arterele mari de circulaţie, şi aşa aglomerate, au fost blocate de maşini.

Poliţia Rutieră a trimis patru echipaje, adică toate efectivele de care dispunea, în patru intersecţii din municipiu, considerate cu grad mare de risc în lipsa dirijării traficului: cele două intersecţii mari din zona Universităţii, cea de la Unirea, în zona Curţii de Apel, şi cea de la gară. Cu toate acestea, în mai puţin de două ore s-au înregistrat 20-25 de tamponări, mai mult de jumătate din numărul de incidente auto înregistrate pe raza Craiovei într-o zi. „Au fost trimise echipe de Poliţie Rutieră pe principale artere de circulaţie afectate de pana de curent. Pe lângă acestea, toate echipele de siguranţă publică existente la cele cinci secţii de poliţie de pe raza Craiovei au fost trimise în patrulare pe străzi în scop preventiv. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

 

Apeluri repetate la 112

 

Serviciul de urgenţă 112 a înregistrat joi seară nenumărate apeluri: oamenii au sunat pentru a semnala că nu funcţionează semafoarele, că nu este curent, iar traficul este blocat. Pe de altă parte, două apeluri au sesizat faptul că sunt persoane blocate în lifturi, într-un caz fiind vorba de două fetiţe, iar în celălalt despre un bărbat. Apelurile au fost redirecţionate către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, care au luat măsurile necesare.

 

Jandarmii şi poliţiştii comunitari au stat relaxaţi

 

Atât Gruparea Mobilă de Jandarmi, cât şi Poliţia Comunitară Craiova nu s-au confruntat cu evenimente deosebite produse pe perioada penei de curent. „Nu s-au înregistrat evenimente deosebite şi nu a fost nevoie de suplimentarea forţelor de jandarmi“, a declarat lt. Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. „Nu am luat alte măsuri fiindcă dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suficient“, a declarat şi Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare Craiova, motivând că „stingerea“ dată de CEZ Distribuţie nu a prins nepregătit serviciul pe care îl conduce.

Patrulele de poliţişti comunitari şi cele mixte (în colaborare cu poliţia municipală) au fost suplimentate cu puţin timp în urmă. Potrivit reprezentanţilor CEZ Oltenia, pana de curent, care a durat în zona centrală a municipiului aproximativ o oră, a fost cauzată de arderea unei staţii de transformare de 110 kV, care alimenta cu energie electrică zona centrală şi cea de nord a oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU