16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLanterne pentru situaţii de urgenţă

Lanterne pentru situaţii de urgenţă

Sute de bolnavi de la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova şi Spitalul Municipal „Filantropia“ au rămas aproape o oră în întuneric din cauza penei de curent care a afectat joi seară jumătate din oraş.

 

Clinicile de neurologie de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova au avut cel mai mult de suferit din cauza întreruperii curentului electric. Potrivit directorului financiar-contabil, Neurologia a rămas fără energie electrică aproape o oră, timp în care nu s-a putut folosi generatorul propriu de electricitate. „Avem generator, dar nu este funcţional deocamdată, pentru că firma care l-a montat a refuzat să-l pună în funcţiune din cauză că nu şi-a primit banii pe lucrare“, a spus ec. Ileana Ivanovici, directorul financiar-contabil al Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova.

Spitalul de Neuropsihiatrie are un compartiment de Terapie Intensivă pentru cazurile foarte grave (cum ar fi accidentele vascular-cerebrale), care joi seară a rămas în beznă aproape o oră. Reprezentanţii spitalului spun că în acest interval de timp nu a ajuns nici o urgenţă la spital, altfel cadrele medicale ar fi trebuit să recurgă la planul B: câteva lanterne din vechea dotare.

În clinicile de neurologie şi psihiatrie de pe Calea Bucureşti sunt internaţi peste 250 de bolnavi.

 

Spitalul Municipal a rămas fără curent

 

Pana de curent s-a simţit şi la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova. Din fericire, secţiile în care se operează nu au fost afectate, deoarece grupul electrogen propriu a intrat automat în funcţiune la câteva secunde după oprirea furnizării energiei electrice. „Avem grup electrogen care protejează secţiile chirurgicale, în special pe cele din maternitate, asigurând energia electrică atât timp cât este nevoie. Doar bolnavii din secţiile medicale au rămas pe întuneric, însă aici nu se operează, deci nu au fost probleme“, a spus ec. Mihai Coman, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova.

În cele trei clinici medicale din componenţa Spitalului Filantropia Craiova se află peste 150 de bolnavi.

 

Spitalul de Urgenţă are generator prea slab

 

Altfel ar fi stat însă situaţia dacă s-ar fi oprit curentul la Spitalul de Urgenţă Craiova. Cel mai mare spital din Oltenia are un generator pentru cazuri de urgenţă, insuficient pentru a face faţă unei întreruperi mai mari de 45 de minute a furnizării energiei electrice, aşa cum s-a întâmplat joi seară în unele zone din oraş.

Cu alte cuvinte, bolnavii de la Spitalul de Urgenţă Craiova au avut noroc joi seară, pentru că acesta se află într-o zonă în care nu s-a întrerupt furnizarea energiei electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU