Acasă Actualitate Putin vine la summitul NATO de la Bucureşti

Putin vine la summitul NATO de la Bucureşti

Preşedintele rus Vladimir Putin va participa la summitul NATO din 2-4 aprilie de la Bucureşti, a confirmat astăzi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, aflat la Geneva. "Aceasta demonstrează încă o dată faptul că Rusia este deschisă la dialog pe orice temă", a menţionat şeful diplomaţiei ruse.
Anunţul invitării lui Putin la summitul de la Bucureşti a fost făcut de purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, în 23 ianurie. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, care prezidează Consiliul NATO-Rusia, a propus ca lucrările acestuia să se desfăşoare la Bucureşti la nivelul şefilor de stat şi de guvern şi l-a invitat pe preşedintele Putin să participe, a declarat Appathurai într-o conferinţă de presă.
Putin va fi, la data summitului de la Bucureşti, la finalul ultimului său mandat. Alegerile prezidenţiale prin care ar urma să fie desemnat succesorul său, Dmitri Medvedev, sunt prevăzute la 2 martie. Transferul de putere este însă prevăzut pentru începutul lunii mai.
Participarea sa la summit intervine într-un moment de puternică încordare între Moscova şi Occident, după ce Moscova şi-a suspendat participarea la Tratatul asupra Forţelor Convenţionale în Europa), iar bombardierele ruse şi-au reluat survolările, revenind la practica ce devenise desuetă odată cu sfârşitul Războiului Rece.

Exit mobile version