Acasă Actualitate AVAS cere OMV să anuleze preluarea Petromservice

AVAS cere OMV să anuleze preluarea Petromservice

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionar semnificativ la Petrom, a cerut grupului austriac OMV să anuleze tranzacţia prin care compania românească a preluat principalele activităţi ale Petromservice, considerând că suma plătită, 328 de milioane de euro, este prea mare.
Reprezentanţii AVAS au solicitat companiei Petrom să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor şi să anuleze tranzacţia încheiată anul trecut prin care s-a preluat activitatea Petromservice. Având în vedere valoarea mare de achiziţie, AVAS consideră că trebuia efectuată o evaluare care să fie prezentată şi acţionarilor.
Petrom a anunţat încă de săptămâna trecută că AVAS a solicitat şi în instanţă anularea parţială a hotărârii acţionarilor din 27 noiembrie 2007 privind aprobarea bugetului de investiţii al companiei petroliere pe anul trecut, pe motiv că o parte din fondurile cu care a fost suplimentat programul de investiţii a fost folosită pentru achiziţia activităţilor Petromservice, firmă deţinută de Asociaţia Salariaţilor Petrom, condusă de Liviu Luca.

Exit mobile version