3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActorul Roy Scheider, dublu nominalizat la Oscar, a murit

Actorul Roy Scheider, dublu nominalizat la Oscar, a murit

Actorul Roy Scheider, nominalizat la premiile Oscar pentru "Filiera Franceză" şi "All that Jazz", mai celebru pentru rolul poliţistului neînfricat din "Fălci", a murit, duminică, la vârsta de 75 de ani.

Scheider a murit la spitalul Universităţii din Arkansas pentru ştiinţe medicale, din Little Rock, informează veriety.com. Cauza morţii nu a fost dată publicităţii, dar se ştia că actorul a fost diagnosticat, în 2004, cu un mielom şi că a suferit un transplant de măduvă osoasă.

Născut în Orange, New Jersey, Scheider a practicat baseball-ul şi boxul, după care s-a orientat spre actorie.

După ce a apărut în serialul de televiziune "The Edge of Night", Scheider şi-a făcut debutul pe marile ecrane, cu "Blestemul cadavrelor vii". Calitatea rolurilor sale s-a îmbunătăţit cu "Star!", "Paper Lion", "Stiletto" şi "Puzzle of a Downfall Child", dar a continuat să apară în producţii de tip soap opera, precum "Love of Life" şi "Secret Storm."

Cariera sa a luat un avânt puternic după ce a apărut alături de Jane Fonda în "Klute" şi apoi alături de Gene Hackman în "Filiera franceză", pentru care a obţinut prima nominalizare la Oscar.

Mulţi cinefili îl asociază pe Scheider cu rolul poliţistului Martin Brody din filmul "Fălci", realizat de Steven Spielberg în 1975. Acesta şi-a reluat rolul în "Fălci 2".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS