16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Tot cu vize în SUA

Scutirea românilor de obligativitatea vizelor pentru SUA nu se prefigurează, deocamdată, întrucât nu au încă paşaport electronic, iar rata de refuz a vizelor este foarte mare, crescând la 37,7%, a declarat ieri, pentru NewsIn, un oficial din Departamentul pentru Securitate Internă.
Richard Barth, secretar adjunct al Office of Policy Development din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, a precizat că administraţia americană desfăşoară consultări cu guvernul de la Bucureşti pe tema includerii României în programul Visa Waiver, pe care le-a caracterizat drept „deschise şi frecvente“, amintind în acest context „o vizită tehnică“ la Washington, în toamnă.
„Două dintre criteriile amintite frecvent ca fiind dificil de îndeplinit de România sunt o rată de refuz mai mică pentru acordarea vizei şi introducerea unui e-paşaport de către Guvernul României“, a declarat pentru NewsIn oficialul american.
În ceea ce priveşte rata de refuz pentru România, Richard Barth a indicat că aceasta era de 34,1% în 2006, iar în 2007 a crescut, ajungând la 37,7%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

156 COMENTARII