10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCupa Comexim în Straja

Cupa Comexim în Straja

Câteva mii de turişti sunt aşteptate în acest weekend, în staţiunea montană Straja, pentru a participa la o întrecere de schi şi snowboard, Cupa Comexim. Organizatorii promit premii numeroase şi multe surprize. Competiţia, aflată anul acesta la ediţia a XII-a, are loc pe mai multe categorii de vârstă, de la cel mai mic, de trei ani, până la veteranii de 70 de ani, va începe de dimineaţă şi se va încheia seara.

Emil Părău, organizatorul Cupei Comexim, a spus că premiile depăşesc 10.000 de lei, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu diplome, cupe şi bani.

Concursul va avea loc pe pârtia Constantinescu, locul de plecare fiind la cota 1.740, în timp ce sosirea are loc la cota 1.380, lângă cabana Montana. Pentru schiori traseul este abrupt, între plecare şi sosire fiind o diferenţă de altitudine de peste 400 de metri.

Organizatorii spun că odată cu lăsarea serii vor începe surprizele, pe pârtie fiind pregătit un spectacol cu zeci de făclii şi focuri de artificii.

Pentru siguranţa turiştilor, echipe de salvamontişti şi jandarmi montani vor patrula în permanenţă pe pârtiile de schi.

În Straja, telescaunul costă 11 lei dus – întors sau şase lei o călătorie, un drum cu teleschiul costă între doi şi trei lei, în timp ce în Parâng un drum cu telescaunul costă 8,5 lei sau 12 lei dus – întors, iar teleschiul costă între 1,5 şi doi lei. Închiriatul unui echipament complet de schi costă în jur de 30 de lei pe zi, iar unul de snowboard, 35 de lei.

Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie şapte pârtii de schi, cu o lungime cuprinse între 400 şi 3.200 de metri, dotate şi cu instalaţie de nocturnă şi şase teleschiuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS